Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
 
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πακετάρεις αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο

 
 
 
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ποιο είναι το πιο χρήσιμο αντικείμενο που θα πρέπει να πάρει κανείς μαζί του όταν ετοιμάζεται για ένα ταξίδι με αεροπλάνο
 

Σίγουρα οι πρώτες επιλογές των επιβατών ενός αεροπλάνου όταν σκέφτονται αντικείμενα που χρειάζονται μαζί τους κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι ένα βιβλίο, ένα τάμπλετ ή ένα ζευγάρι ακουστικά.

 

Μία νέα έρευνα ωστόσο έρχεται να ανατρέψει όλες αυτές τις επιλογές και θεωρεί ότι το πιο χρηστικό αντικείμενο που πρέπει να έχει μαζί του κανείς όταν πραγματοποιεί ένα πολύωρο ταξίδι με αεροπλάνο είναι ένα... μπαλάκι του τένις!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη, οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων μπορεί να έχουν άσχημες επιπτώσεις στο σώμα, καθώς λόγω της πίεσης και του μεγάλου ύψους οι επιβάτες μπορεί να αισθανθούν τα πόδια τους να πρήζονται. Πολλοί επίσης διαμαρτύρονται για πόνους στην πλάτη και στις αρθρώσεις.

Οι ταλαιπωρημένοι αυτοί επιβάτες καλούνται  να κάνουν μόνοι τους με την μπάλα του τένις ένα χαλαρωτικό μασάζ στα σημεία που τους ενοχλούν.

Όπως αναφέρει ο χειρουργός Ali Ghoz από την Ορθοπεδική Κλινική του Λονδίνου, ασκώντας απλά πίεση με την μπάλα του τένις στα πονεμένα μέρη του σώματος, αισθάνεται κανείς ένα "λυτρωτικό πόνο" που τον χαλαρώνει. Παράλληλα δεν ενοχλεί τον διπλανό του κάνοντας μεγάλες κινήσεις.

 

 

(Πηγή: Mirror, Φωτογραφίες: AP Images / Alastair Grant, Ricardo Arduengo)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus