Μην τα χάσετε

 

 

Είναι αυτό το πιο γρήγορο πλοίο στον κόσμο;

 
 
Ένα εντυπωσιακό πλεούμενο διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή ταχύτητας στη θάλασσα και φέρει το όνομά του εμπνεόμενο από τον Πάπα Φραγκίσκο (vid)
 

Το πιο γρήγορο επιβατικό πλοίο στον κόσμο είναι το high speed catamaran, τεχνολογικό επίτευγμα της σύμπραξης Αργεντινής και Ουρουγουάης. Το HSC Francisco κάνει τη διαδρομή Μπουένος Άιρες - Μοντεβίδεο και πήρε το όνομά του από εκείνο του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου.

 

Ο διευθυντής της εταιρίας κατασκευής του αναφέρει: "Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για το πιο γρήγορο πλοίο στον κόσμο" και προσθέτει: "Φυσικά και υπάρχουν ορισμένα πλοία που θα μπορούσαν να περάσουν τους 58 κόμβους, όμως κανένα δεν θα το κατόρθωνε με 1000 επιβάτες και 150 οχήματα, αλλά και ένα τεράστιο κατάστημα Duty Free".

Όμως, αν η ταχύτητα μπορεί να αμφισβητηθεί και μένει να εξακριβωθεί, το σίγουρο είναι πως το πλοίο αυτό χρησιμοποιεί εναλλακτική μορφή ενέργειας για τη μετακίνησή του. Είναι το πρώτο στον κόσμο που καταναλώνει υγροποιημένο φυσικό αέριο ως βασικό καύσιμο.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network