Γαλλία: 10 νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία κοντά στη Λυών – Ανάμεσά τους 5 παιδιά

Γαλλία: 10 νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία κοντά στη Λυών – Ανάμεσά τους 5 παιδιά
Φωτιά στη Λυών Caption/Twitter

Φωτιά σε πολυκατοικία κοντά στη Λυών κόστισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους. Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της φωτιάς ενώ στο σημείο διεξάγεται έρευνα.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής (16/12) σε επταώροφο κτίριο κατοικιών στο Βοξ-αν-Βελέν, κοντά στη Λυών της Γαλλίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, ηλικίας 3 ως 15 ετών.

Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά ενώ οι τοπικές αρχές έχουν σπεύσει στο σημείο και πραγματοποιούν έρευνα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 170 πυροσβέστες και 65 πυροσβεστικά οχήματα ενώ αναφέρεται ότι υπάρχουν 14 τραυματίες, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Guardian, γείτονας, ο οποίος ζει μόλις 100 μέτρα μακριά από το επταώροφο κτίριο, δήλωσε πως κάποια στιγμή τα ξημερώματα “ακούσαμε κραυγές, παιδιά που ούρλιαζαν. Είδαμε καπνό και κατεβήκαμε αμέσως κάτω”.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε πως τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα σ’ αυτό το στάδιο, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε επικοινωνία σχετικά με το επεισόδιο με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ενώ ο υπουργός Κατοικίας Ολιβιέ Κλάιν πρόκειται να μεταβεί στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα