Μην τα χάσετε

 

 

Όταν τα έργα Τέχνης πάνε ασορτί με τους θεατές τους

 
 
Ένας φωτογράφος χρειάστηκε να περιμένει "αιώνες" μέχρις ότου να βρεθεί ο κατάλληλος επισκέπτης μουσείου μπροστά από το πιο "ταιριαστό" του έκθεμα
 

Ο Γάλλος φωτογράφος Stefan Draschan επισκέφτηκε δεκάδες φορές τις γκαλερί, τις αίθουσες Τέχνης και τα μουσεία του Παρισιού, της Βιέννης και του Βερολίνου, όχι τόσο για να παρατηρήσει εκ νέου τα εκθέματά τους όσο για να καταφέρει να εμπλουτίσει τη νέα του φωτογραφική συλλογή με τίτλο "People matching artworks".

 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα καθώς προϋποθέτει ο κατάλληλος επισκέπτης να στηθεί μπροστά από το έργο Τέχνης, με το οποίο "συνδυάζεται" ενδυματολογικά και εικαστικά πιο ωραία.

Το αποτέλεσμα ωστόσο τον αποζημίωσε: Οι χιουμοριστικές και μοναδικές εικόνες που απαθανάτισε με τον φακό του δείχνουν μια απροσδόκητη αρμονία μεταξύ των ανθρώπων και των έργων Τέχνης. Μοιάζει σαν να έχουν ξεπηδήσει από τον πίνακα ή να αποτελούν μέρος του.

Οι φωτογραφίες του Draschan καταδεικνύουν τη διαχρονικότητα των αριστουργημάτων αυτών και την ανθρώπινη τους διάσταση και αξία.

Δείτε τις εικόνες:

 

 

 

 

 

(Φωτογραφίες: Stefan Draschan)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER