Μην τα χάσετε

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Γενειάδας: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις

 
 
Ημέρα προώθησης και ανύψωσης του κοινωνικού κύρους των, επί του προσώπου, τριχών, το Σάββατο. Πριν γιορτάσεις, ενημερώσου
 

Αφιερωμένο στους γενειοφόρους και τους μουσάτους είναι το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, καθότι τότε γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Γενειάδας, η οποία θεσπίστηκε για να προωθήσει και να ανυψώσει το κύρος των τριχών του προσώπου.

 

Πριν πράξεις, λοιπόν, τα δέοντα, για να τιμήσεις το μούσι του, μάθε πέντε σχετικά στοιχεία, που μάλλον αγνοείς:

* Στη νότια Ισπανία, πολλές πόλεις και χωριά διοργανώνουν αγώνες πυγμαχίας με αντιπάλους έναν γενειοφόρο και έναν σπανό άνδρα. Νικητής, βάσει παράδοσης, βγαίνει πάντα ο γενειοφόρος, που είναι οπλισμένος με ένα αιχμηρό αντικείμενο.

* Στο σουηδικό χωριό Ντόνγκμποργκ όποιος άνδρας δεν έχει γενειάδα εκδιώκεται και αναγκάζεται να περάσει 24 ώρες σε ένα κοντινό δάσος. Την ίδια ώρα, στο χωριό οι γενειοφόροι κάτοικοι καίνε ένα ομοίωμά του.

*Η ακριβής προέλευση της Παγκόσμιας Ημέρας Γενειάδας είναι άγνωστη αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι Βίκινγκς της Δανίας είχαν μια μέρα που ήταν αφιερωμένη στην ανάδειξη των γενειάδων τους το 800 μ.Χ. Οι γιορτινές εκδηλώσεις δεν πραγματοποιούνταν σε καθορισμένη ημερομηνία κάθε έτος αλλά γίνονταν αρκετές φορές κάθε χρόνια.

*Το ξύρισμα την συγκεκριμένη ημέρα θεωρείται, παγκοσμίως, ασεβής πράξη.

*Σε όλο τον κόσμο, οι κοινότητες γενειοφόρων διοργανώνουν τις δικές τους δημόσιες και ιδιωτικές εκδηλώσεις για να τιμήσουν την ημέρα. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν από ένα γεύμα μέχρι μια παρέλαση χρηματοδοτούμενη από δημόσιους φορείς.

Πηγή: Worldbeardday

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER