Μην τα χάσετε

 

 

Το πρώτο Mannequin Challenge στην ιστορία ήταν ελληνικό και του 1963

 
 
Το Mannequin Challenge καλά κρατεί και έχει γίνει μόδα σε όλο τον πλανήτη. Το πρώτο που έγινε όμως on camera, ήταν... ελληνικό (Vid)
 

'Μερικοί το προτιμούν κρύο''. Η μουσική κωμωδία του 1963 (πρώτη προβολή 10 Ιανουαρίου 1963) σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, είχε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μάρθα Καραγιάννη και τη Ρένα Βλαχοπούλου.

 

Η ταινία έκοψε 212.247 εισιτήρια και πρόκειται για το πρώτο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Αρχικά ο Φίνος δεν ήθελε την Ρένα Βλαχοπούλου στο καστ επειδή δεν την θεωρούσε εμπορική, ωστόσο το ταλέντο της τον κέρδισε. Ο τίτλος της ταινίας αποτελεί παράφραση της γνωστής Αμερικάνικης κωμωδίας του Billy Wilder με πρωταγωνιστές τους Marilyn Monroe, Tony Curtis και Jack Lemmon "Μερικοί το Προτιμούν Καυτό".

Στο παρακάτω στιγμιότυπο της ελληνικής ταινίας, οι ηθοποιοί κάνουν κάτι που μοιάζει με το σημερινό Mannequin Challenge και κάνει θραύση στα social media σε όλο τον πλανήτη. Στην πραγματικότητα οι ηθοποιοί ακολουθούσαν τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δαλιανίδη:

 

Η υπόθεση της ταινίας: Ο Λάκης, υπάλληλος σε τράπεζα (Ντίνος Ηλιόπουλος), ταλαιπωρεί την αρραβωνιαστικιά του (Μάρθα Καραγιάννη) διότι οι αρχές του δεν του επιτρέπουν να την παντρευτεί προτού αποκαταστήσει τις τρεις αδελφές του. Οι δύο μικρότερες (Ζωή Λάσκαρη και Χλόη Λιάσκου) θα γνωρίσουν δύο νεαρούς και θα τους ερωτευτούν. Η μεγαλύτερη όμως (Ρένα Βλαχοπούλου), επειδή αγαπάει κάποιον (Γιάννης Βογιατζής), απορρίπτει κάθε μνηστήρα που της παρουσιάζουν. Ο Λάκης πιέζεται αφόρητα από τους τέσσερις αδελφούς της αγαπημένης του για να οριστεί ο γάμος τους. Βεβαίως στο τέλος, όλοι θα αποκατασταθούν και θα γνωρίσουν την ευτυχία.

Βίντεο: ARVATV

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER