Μην τα χάσετε

 

 

Βίντεο: Είσαι μαύρος στις ΗΠΑ; Ό,τι κι αν κάνεις δεν μπορείς να σωθείς από την αστυνομία

 
 
Η μέρα της μαρμότας για έναν μαύρο στις ΗΠΑ. Ό,τι κι αν κάνει, ό,τι κι αν πει, όπως κι αν ντυθεί, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα το ίδιο (Vid)
 

Ο Phil είναι ένας υπερόπτης, μοναχικός και ολίγον τι ιδιότροπος μετεωρολόγος σε ένα τοπικό κανάλι της πολιτείας του. Το κανάλι που εργάζεται τον στέλνει για να καλύψει την ημέρα της Μαρμότας, ένα τοπικό, παραδοσιακό έθιμο της περιοχής: Κάθε χρόνο την ίδια μέρα, ένας σκίουρος μαντεύει αν ο χειμώνας θα κρατήσει κι άλλο ή θα έχει άνοιξη από δω και πέρα. Ο Phil ξυπνάει και ανακαλύπτει ότι ξαναζεί τη 2η Φεβρουαρίου. Η μέρα εξελίσεται όπως ακριβώς η προηγούμενη, μόνο με τον Φιλ να καταλαβαίνει τι συμβαίνει.

 

Τα παραπάνω συμβαίνουν στη θρυλική ταινία "Η Μέρα της Μαρμότας" με τον Bill Murray. Εμπνευσμένη από την εν λόγω ταινία, η σκηνοθέτης Cynthia Kao έφτιαξε ένα βίντεο στο οποίο θέτει τον πρωταγωνιστή της, έναν μαύρο άνδρα, να ζει συνεχώς την ίδια μέρα κατά την οποία έρχεται τετ α τετ με εκπροσώπους του Νόμου, στις ΗΠΑ.

 

Το βίντεο καταγγέλλει την αστυνομική βία εναντίον μαύρων πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του mappingpoliceviolence.org, το 2015 η αστυνομία σκότωσε τουλάχιστον 346 Αφροαμερικανούς, εκ των οποίων οι 102 ήταν άοπλοι. Μόλις 10 από τις 102 περιπτώσεις δολοφονιών άοπλων Αφροαμερικανών από αστυνομικούς το 2015 οδήγησαν στην απαγγελία κατηγοριών και μόνο δύο από αυτούς τους θανάτους (Matthew Ajibade και Eric Harris) οδήγησαν σε επιβολή ποινών κάθειρξης εις βάρος των αστυνομικών.  

Το 2016, οι θάνατοι που καταγράφει η βάση δεδομένων του Guardian σημειώνει συνολικά 569 θανάτους ανθρώπων από αστυνομικούς στις ΗΠΑ. 137 από τα θύματα αυτά ήταν μαύροι.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER