Κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου, λόγω κατάληψης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Απόφαση για απεργία πήραν και οι βενζινοπώλες
Κινητοποιήσεων συνέχεια και σήμερα Τρίτη σε πολλούς κλάδους εργαζομένων. Για έκτη συνεχή μέρα παραμένει κλειστή η οδός Πανεπιστημίου και Κοραή από πρώην εργαζομένους της Ολυμπιακής που παραμένουν έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
Από την κινητοποίηση σημειώνονται προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δεν επιτρέπεται η είσοδος των υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς βρίσκονται από νωρίς το πρωί 100 περίπου εργαζόμενοι με συμβάσεις Stage, διαμαρτυρόμενοι για την απόρριψη του αιτήματος μονιμοποίησής τους.
Στον απεργιακό χορό έχουν μπει από χτες οι εφοριακοί, ενώ 2ωρες στάσεις εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιούν οι δικαστικοί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 12 Μαρτίου.
Κλειστοί παραμένουν οι ΧΥΤΑ όλης της χώρας μέχρι και την Πέμπτη 11 Μαρτίου, καθώς απεργούν οι υπάλληλοι των δήμων.
Για 24 ώρες θα παραμείνουν κλειστά τα πρατήρια βενζίνης την ερχόμενη Πέμπτη 18 Μαρτίου, καθώς η ομοσπονδία βενζινοπωλών αποφάσισε νέα 24ωρη προειδοποιητική απεργία.
Σημειώνεται ότι για την Πέμπτη 11 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Παράλληλα, χειρόφρενο θα τραβήξουν και τα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τραμ, λεωφορεία, προαστιακός, ενώ δρομολόγια από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 16:00 θα πραγματοποιεί ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ). Χειρόφρενο θα τραβήξουν πιθανώς και οι εργαζόμενοι στο μετρό, που συνεδριάζουν αυτή την ώρα.
Σε ότι αφορά το Μετρό, στη συνεδρίαση των σωματείων των εργαζομένων, διατυπώθηκαν δύο προτάσεις. Η μία για 24ωρη απεργία και η άλλη να κινηθούν οι συρμοί μετρό 10 με 14 για να μπορέσουν και οι απεργοί να προσέλθουν στο συλλαλητήριο και την πορεία. Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή αύριο. Αύριο επίσης θα γίνει γνωστή και η απόφαση των εργαζομένων στα τρόλεϊ.
Επίσης, δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια στον ΟΣΕ.
Τέλος, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω της απεργίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ: