Μην τα χάσετε

 

 

Με στεφανιογράφο "προικίστηκαν" Τζάνειο και Νίκαιας

 
 
Εγκρίθηκε, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η αγορά δύο στεφανιογράφων, συνολικού κόστους ενός εκατομμυρίου ευρώ
 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση "προικίζει" δυο νοσοκομεία του Πειραιά με ένα μηχάνημα απαραίτητο για την πρόληψη και αντιμετώπιση καρδιακών παθήσεων.

 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά,  "στις παρούσες συνθήκες, στις οποίες τα μνημόνια έχουν μειώσει δραματικά τα διαθέσιμα κονδύλια για την υγεία, η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και ειδικά τη δημόσια υγεία".

Σε αυτήν την κατεύθυνση, εκτός από τους δύο στεφανιογράφους, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση καρδιοπαθειών, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει προχωρήσει στη σύνταξη μελετών για:

- Την αναβάθμιση του πρώτου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, όπου λειτουργούν οι τρεις παθολογικές κλινικές, προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ.

- Την αντικατάσταση και την αναβάθμιση των δικτύων (ύδρευσης, οξυγόνου, ηλεκτρικομηχανολογικά κ.ά.) στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά», προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ.

- Εργασίες σε κλινικές και εργαστήρια του Τζάννειου Νοσοκομείου, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ.

Τέλος, με την έναρξη υποβολής προτάσεων στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής θα δοθεί προτεραιότητα στην έναρξη της διαδικασίας για χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER