Τα κατάφεραν τελικά οι δυνάμεις πυρόσβεσης και την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο. Έδιναν μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ με ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης και επειδή έπεσε ο αέρας κατόρθωσαν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο.
Yπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Κοκαρίου Σάμου, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν ακόμα ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν τέσσερα αεροσκάφη, έξι ελικόπτερα, 55 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 72 εθελοντές και 32 εθελοντικά οχήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλα τα μέσα και οι άνθρωποι εξακολουθούν να δίνουν μάχη για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.
Οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν όλη τη νύχτα για να κρατήσουν το μέτωπο, σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Τρίστρατο και να μην περάσουν οι φλόγες προς την πλευρά των χωριών Μαυρατζέοι και Μυτιληνιοί. Στο Τρίστρατο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, κάηκαν ζώα βοσκού που διατηρούσε στάνη στην περιοχή.
Η φωτιά αρχικά είχε ένα μέτωπο προς το Κοκκάρι, αλλά με την αλλαγή του ανέμου αναπτύχθηκε και προς τις περιοχές Μάνα και Βουρλιώτες.
Πιο συγκεκριμένα, ένα μεγάλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνθηκε προς το Κοκκάρι ένα παραθαλάσσιο γραφικό χωριό, το οποίο ειδικά αυτή την εποχή είναι γεμάτο τουρίστες στα ξενοδοχεία του, ενώ άλλο μέτωπο κατευθύνονταν προς το Πυθαγόρειο και ένα τρίτο προς την περιοχή Μυτιληνιοί και Καβουράκι.
Το ανατολικό είναι πιο ακίνδυνο, αφού η πυρκαγιά κατευθύνεται σε περιοχή που έχει καεί το 2000. Το δυτικό καίει πυκνό πευκοδάσος, δίχως οδικό δίκτυο που να μπορούν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις. Αξιοπερίεργο είναι ότι η φωτιά εκδηλώθηκε μετά τα μεσάνυχτα σε τέσσερα ταυτόχρονα μέτωπα και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Αθηνών, Ανατολικής Αττικής και Ευβοίας.
Σχόλια(3)
πολιτης
Ελπιζω καποτε ολες οι δημοσιες υπηρεσιες να κανουν το καθηκον τους τοσο αποτελεσματικα ,μεθοδικα και σχολιαστικα οπως τοσα χρονια παρακολουθω να το κανει η Πυροσβεστικη,που προσφερει εργο πραγματικο για την ζωη και περιουσια των πολιτων.Ευτυχως που αυτη δεν ειναι σαν τις υπολοιπες υπηρεσιες που απλα υπαρχουν για τις θεσεις και μας πνιγουν στο χαρτοβασιλειο.
κων/δης at 30.07.2010 19:15 Νέο σχόλιο Απάντηση
Ntroph kai Aisxos
Ga***enoi emprhstes katastrepsate thn Ellada,thn katara mou na xete
Sakis at 30.07.2010 19:15 Νέο σχόλιο Απάντηση
siga re seis...
mn anysixeite...toulaxiston einai nysi opote dn 8a epekta8ei me tous anemous...!!!
me kourasate me tis foties sas pantws ka8e kalokairi...kapste ta toulaxistn mia ora arxytera na teleiwnoume, aman pia!
george at 30.07.2010 19:16 Νέο σχόλιο Απάντηση
Αφήστε το σχόλιό σας
Τα σχόλια θα πρέπει να εγκριθούν πριν εμφανιστούν