Πολιτική κρίση εν όψει

default image

Βήμα ταχύ προς τις πρόωρες εκλογές έχει ανοίξει η Ιρλανδία καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας αδυνατεί να αντικαταστήσει πέντε μέλη της κυβέρνησης τα οποία παραιτήθηκαν.

Σε πολιτική αβεβαιότητα βαδίζει η Ιρλανδία μετά την ανακοίνωση του  πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν για πρόωρες εκλογές 11 Μαρτίου τις πρόωρες εκλογές για την ανάδειξη νέου Κοινοβουλίου, μετά την αδυναμία να αντικαταστήσει πέντε μέλη του υπουργικού συμβουλίου που παραιτήθηκαν.

Οι εκλογές αναμένεται να είναι ένα κρίσιμο τεστ για το Φιάνα Φάιλ αλλά και το ίδιο τον Κόουεν ο οποίος όπως αναφέρει  ο Ιρλανδικός τύπος είναι ο πρωθυπουργός   με τα χαμηλότερα ποσοστά δημοφιλιας μετά από τους χειρισμούς του στην οικονομική κρίση.

Ο  Κόουεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των υπουργών Υγείας Μέρι Χάρνεϊ, Δικαιοσύνης Ντέρμοτ Άχερν, Μεταφορών Νόελ Ντέμπσι, Άμυνας Τόνι Κίλιν και Εμπορίου και Επιχειρήσεων της Ιρλανδίας, Μπατ Ο’Κίφι.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Μάρτιν είχε παραιτηθεί μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που κέρδισε ο πρωθυπουργός Κόουεν για την ηγεσία του κόμματός του, του Φιάνα Φέιλ καθώς είχε ζητήσει αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος επικρίνοντας τον  Κόουεν για τον τρόπο που χειρίστηκε την οικονομική κρίση.

Όπως αναφέρει ο Βρετανικός τύπος ο  πρώην υπουργός Εξωτερικών, μέλη του κόμματος, αλλά και η αντιπολίτευση των Πρασίνων, του Τζόν Γκόρμλει, αρνήθηκαν να στηρίξουν τα σχέδια του πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν να καλύψει τις θέσεις των παραιτηθέντων υπουργών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα