Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια…

Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια…
Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τις πόλεις οι αδειούχοι

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκε το Σάββατο η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου. Γεμάτα αναχώρησαν πλοία, αεροπλάνα, λεωφορεία και τρένα

Με κάθε μέσο αναχώρησαν από την Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα οι εκδρομείς του Αυγούστου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι υπηρεσίες των διοδίων, από την Ελευσίνα πέρασαν το 24ωρο της Παρασκευής πάνω από 65.000 αυτοκίνητα και από τα διόδια του Σχηματαρίου περίπου 40.000 οχήματα. Στον αριθμό αυτό, όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι των διοδίων, δεν περιλαμβάνονται τα οχήματα που περνούν ελεύθερα, μέσω του ΤΕΟ PASS.

Το σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί 64 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Αντίστοιχα από το λιμάνι της Ραφήνας έχουν προγραμματιστεί 24 δρομολόγια για τα νησιά των Κυκλάδων. Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου μόνο τον Ιούλιο έχουν διακινηθεί με τα πλοία περίπου δύο εκατομμύρια επιβάτες.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας  626 πτήσεις προγραμματίστηκαν για το Σάββατο και 583 για την Κυριακή. Σημαντικός όγκος εκδρομέων θα αναχωρήσει και τη Δευτέρα, οπότε έχουν προγραμματιστεί 635 πτήσεις. Η πληρότητα των αεροσκαφών βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και αγγίζει το 100%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί των επιβατών που ταξιδεύουν με τσάρτερς, είναι το Παρίσι, η Μαδρίτη και Βαρκελώνη. Σε ότι αφορά τους εσωτερικούς προορισμούς, εκτός από τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο που πραγματοποιούνται καθημερινά πολλές πτήσεις, οι δημοφιλείς προορισμοί είναι κατά κύριο λόγο τα νησιά.

Πολλοί όμως είναι εκείνοι που επέλεξαν τα λεωφορεία και τα τρένα για τη μετακίνησή τους προς τα παραθεριστικά κέντρα. Τα ΚΤΕΛ έχουν προγραμματίσει δεκάδες έκτακτα δρομολόγια ενώ ο ΟΣΕ πρόσθεσε επιπλέον βαγόνια στις αμαξοστοιχίες, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των προσφερομένων θέσεων, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη επιβατική κίνηση. Και μια ο λόγος για διακοπές, αξίζει να αναφερθεί και το γεγονός ότι από την Κυριακή αλλάζει το σκηνικό του καιρού και σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται μελτέμια και βοριάδες. Πάντως οι ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν δεν πρόκειται να προκαλέσουν προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων, καθώς δεν θα ξεπεράσουν τοπικά, στο Αιγαίο, τα 7 μποφόρ. 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από το μεσημέρι της Κυριακής και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια, ενώ τα φαινόμενα στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους έντονα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα