Φωτίζοντας τις λεωφόρους με τη δύναμη του ανέμου - NEWS247
Διαβάστε επίσης: SPORT 24, MEN 24 iPhoneHellas, και περισσότερα
Σάββατο 04,Φεβρουάριος 2012

Φωτίζοντας τις λεωφόρους με τη δύναμη του ανέμου

Πρωτότυπη λύση στην κατανάλωση ρεύματος από τα φώτα των δρόμων, χρησιμοποιεί τον άνεμο που δημιουργείται από την ταχύτητα των αυτοκινήτων (Pics)

Καθώς όλο και περισσότεροι επιλέγουν το αυτοκίνητο ως το βασικό μέσο μεταφοράς, παρά τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, οι οποίοι θα ήταν λιγότεροι επιζήμιοι για το περιβάλλον, μια καινοτόμος «πράσινη» εφεύρεση επιβεβαιώνει την παράφραση  μιας λαϊκή ρήσης. «Όταν ο άνθρωπος δεν πάει προς την οικολογία, η οικολογία πάει στον άνθρωπο».

Η πράσινη τεχνολογία του μέλλοντος με την ονομασία “Turbine Light” δίνει τη λύση στο δαπανηρό και ενεργοβόρο φωτισμό των αυτοκινητοδρόμων, χρησιμοποιώντας απλά τη δύναμη του ανέμου. Και αν ο άνεμος κοπάσει; Ουδέν πρόβλημα. Το  “Turbine Light” φορτίζει με ενέργεια από τη δύναμη του αέρα που δημιουργείται καθώς τα αυτοκίνητα περνούν με ταχύτητα κοντά στις κολόνες των φώτων του δρόμου.

Τα «Turbine Light» συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό Greener Gadgets Competition που διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη στα τέλη Φλεβάρη. Μπορείτε να δείτε κάποιες από τις άλλες ενδιαφέρουσες συμμετοχές στο διαγωνισμό στην παρακάτω διεύθυνση.

Φωτίζοντας τις λεωφόρους με τη δύναμη του ανέμου

loading...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:
σχόλια
Ακολούθησε το NEWS 247 στο Facebook
Ακολούθησε το NEWS 247 στο Twitter
 
Τα πιο δημοφιλή άρθρα στο Facebook