Χειραγωγούσε χαρακτήρες - NEWS247
 
 
Τετάρτη, 23 Μαίου 2012
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Χειραγωγούσε χαρακτήρες

 
 
Ισχυρό χαρακτήρα που μπορούσε να χειραγωγήσει χαρακτήρες, αλλά και προσγειωμένη, γοητευτική και έξυπνη περιγράφει σε βιβλίο του ο Τόνι Μπλερ, την πρόωρα χαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα
 

Μία συνέντευξη αφιερωμένη στο χαρακτήρα και τις ιδιαιτερότητές της Πριγκίπισσας Νταϊάνα παραχώρησε σε βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων ο Τόνι Μπλέρ, τονίζοντας ότι "όταν πέθανε η πριγκίπισσα του Λαού – όπως την αποκαλούσαν – ένιωσα την ανάγκη να προστατεύσω τη μοναρχία της χώρας".

"Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήταν προσγειωμένη προσωπικότητα, γοητευτικό και έξυπνο άτομο, ωστόσο ήταν και πολύ πεισματάρα και υπερβολικά συναισθηματική", λέει ο Μπλερ στην συνέντευξή του, με αφορμή τη συμπλήρωση 13 χρόνων από το θάνατό της.

Υπενθυμίζει μάλιστα, ότι στη συνεδρίαση της πριγκίπισσας στο Chequers τον Ιούλιο του 1997, ένα μήνα δηλαδή πριν πεθάνει, ο ίδιος ένιωσε δυσφορία για τη σχέση της με τον Dodi Fayed, αλλά δεν θα μπορούσε να επέμβει στη ζωή της.

"Είμαστε και οι δύο πολύ ικανοί στο να χειραγωγούμε τα συναισθήματα των άλλων,  και ενστικτωδώς να παίζουμε με αυτά", παραδέχτηκε ο Μπλερ.

Δίνοντας τον πρώτο απολογισμό του τι συνέβη τη νύχτα που πέθανε, ο Μπλερ λέει ότι ξύπνησε στις 2 τα ξημερώματα στις 31 Αυγούστου του 1997 από έναν αστυνομικό που τον ειδοποίησε ότι η Νταϊάνα είχε τραυματιστεί άσχημα.

Γνώριζε από την αρχή ότι οι πιθανότητές επιβίωσης της ήταν μηδαμινές και τελικά ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας.

Ο Μπλερ ήθελε να από την αρχή να διαχειριστεί την κατάσταση και το δημόσιο πένθος και θρήνο που θα επακολουθούσε. Ετοίμασε λοιπόν, τη διάσημη ομιλία του, μέρος της οποίας ήταν και η φράση "η Πριγκίπισσα του Λαού", με τη βοήθεια του Alastair Campbell.

Αισθάνθηκε ότι η απώλεια αυτή δεν θα έδινε στη βασιλική οικογένεια το σθένος και  τη διαύγεια μυαλού, προκειμένου να διαχειριστούν τις μαζικές αντιδράσεις πένθους και αισθάνθηκε την υποχρέωση να προστατεύσει τη μοναρχία από την ίδια.

Από την αρχή, ο Μπλερ ισχυρίζεται ότι έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, έστω και αν ορισμένα μέλη της Κυβέρνησης δεν ενέκριναν αυτό που ο ίδιος ήταν και εκπροσωπούσε.

Μετά την κηδεία, ο κ. Μπλερ πέρασε το Σαββατοκύριακο στο Balmoral, όπου ένιωσε λίγο άβολα και πέρασε πολύ χρόνο μόνος του με τη Βασίλισσα και λέει ότι "ήταν δύσκολο για εκείνη να πιστέψει ότι της έλεγε τι να κάνει. Μίλησα με πάθος και την ανάγκη να αποδεχθούν τα μαθήματα της ζωής. Ανησύχησα. Με βρήκε λίγο αλαζονικό".

Στο τέλος όμως του Σαββατοκύριακου η βασίλισσα παραδέχτηκε ότι είχε πάρει το μάθημα της.

Ένα χρόνο αργότερα πέρασε ένα Σαββατοκύριακο στο Balmoral με Cherie, για μπάρμπεκιου, όπου η βασιλική οικογένεια σέρβιρε το φαγητό και καθάριζε τα πιάτα. "Νομίζετε ότι αστειεύομαι; Κάθεστε μπροστά από το άδειο πιάτο σας και ξαφνικά, η Βασίλισσα το παίρνει μόνη της για να το καθαρίσει. Αυτό έκαναν εκείνη την ημέρα".

Ο Μπλερ λέει ότι μίλησε με τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ που ήταν ακόμα συγκλονισμένος από το θάνατο της μητέρας του. Πιστεύω ότι ένιωσε το βάρος της κληρονομιάς της οικογένειας και της παράδοσης του ονόματος. "Ένιωθε να πνίγεται".

 

 

 
FOLLOW NEWS247:
 
ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ:
Σχόλια( )