Αγγελιοφόρος με ψαλίδι μισθών

Αγγελιοφόρος με ψαλίδι μισθών

Περικοπή μισθών έως και 30% φέρεται να ζητούν οι ιδιοκτήτες από τους εργαζόμενους σε δύο εφημερίδες της Μακεδονίας, που προχωρούν σε συναντήσεις με τις Ενώσεις Τύπου της Βόρειας Ελλάδας

Σε εφαρμογή φαίνεται να τίθενται στα έντυπα Mέσα Ενημέρωσης οι επιχειρησιακές συμβάσεις, με πρώτα θύματα του νέου εργασιακού καθεστώτος τοθς εργαζόμενους στην πρωινή πολιτική εφημερίδα “Αγγελιοφόρος” και “Μακεδονία” στη Θεσσαλονίκη.

Στο τραπέζι του διαλόγου θα βρεθούν την ερχόμενη Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι, όπως έχει καθοριστεί, οι ιδιοκτήτες του συγκροτήματος Γιώργος Μπόμπολας, Σταύρος Ψυχάρης και Αλέξανδρος Μπακατσέλος με τις αντίστοιχες Ενώσεις τεχνικών και συντακτών, προκειμένου να συμφωνηθεί η κατάρτιση επιχειρησιακής σύμβασης.

Και όλα αυτά, όταν ήδη επίκειται η διαβούλευση της 12ης Ιανουαρίου για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Μάλιστα, η ίδια πηγή, αναφέρει ότι σε περίπτωση άρνησης υπογραφής της επιχειρησιακής σύμβασης από πλευράς των εργαζομένων, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα.

Η διεύθυνση του Αγγελιοφόρου κοινοποίησε στους επικεφαλής των τμημάτων της εφημερίδας ότι η εργοδοσία – διοίκηση επιθυμεί να προβεί σε μειώσεις των αποδοχών των συντακτών κατά 30%.

Η διεύθυνση από την πλευρά της απάντησε αρνητικά, διαψεύδοντας την ανακοίνωση και ανέφερε ότι απλά «μεταβίβασε τις επιθυμίες των εργοδοτών».

Να σημειωθεί μάλιστα, ότι η διοίκηση του συγκροτήματος της «Μακεδονία» έχει ήδη ζητήσει μειώσεις στους μισθούς των συντακτών, προτείνοντας την εφαρμογή της μειωμένης απασχόλησης.

Τον κύκλο των χαμένων συμβάσεων άνοιξε νωρίτερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Διαμαντόπουλος, καθώς έχει επιβάλλει ατομικές συμβάσεις, ενώ σε πολλές μικρές εφημερίδες της πόλης, σε ραδιόφωνα και τοπικά κανάλια η καταπάτηση των ΣΣΕ και η αδήλωτη εργασία είναι καθεστώς εδώ και χρόνια.

Ανάλογες εξελίξεις υπάρχουν στο κρατικό ραδιόφωνο, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν συγχωνεύσεις συχνοτήτων και νέες περικοπές αλλά και στα δημοτικά ΜΜΕ, όπου οι εργαζόμενοι βιώνουν την ανασφάλεια του Καλλικράτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα