Προβλέψεις για αύξηση της ανεργίας

Προβλέψεις για αύξηση της ανεργίας

Ο επικεφαλής της παγκόσμιας τράπεζας προειδοποίησε ότι η οικονομική κρίση είναι πιθανό να δημιουργήσει μεγάλες κοινωνικές αναταραχές παγκοσμίως

Ο επικεφαλής της παγκόσμιας τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ προειδοποίησε ότι η οικονομική κρίση είναι πιθανό να δημιουργήσει μεγάλες κοινωνικές αναταραχές παγκοσμίως.

“Αν δεν λάβουμε μέτρα, υπάρχει ο κίνδυνος σοβαρής κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην πολιτική” δήλωσε ο κ. Ζέλικ. Έδειξε μάλιστα κυρίως προς την ανατολική Ευρώπη, η οποία ήδη αντιμετωπίζει τη ραγδαία συρρίκωνση της οικονομίας σε συνδυασμό με ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο κ. Ζέλικ σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προετοιμάζονται για πολύ υψηλούς δείκτες ανεργίας. “Κατά την άποψή μου στα πλαίσια της κρίσης κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι πρόκειται να συμβεί και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε έτοιμοι για όλα” δήλωσε σε συνέντευξή του στην El Pais.

Ο κ. Ζέλικ σημείωσε ότι η οικονομία σε περίοδο κρίσης μπορεί να απειληθεί και από αστάθμητους παράγοντες και έφερε ως παράδειγμα τη γρίπη των χοίρων. Πρόσθεσε πάντως ότι οι οικονομίες της Λατινικής Αμερικής αντ΄χουν ακόμα παρά τις πιέσεις.

Η παγκόσμια τράπεζα έχει προειδοποιήσει ξανά για μια επερχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή στις φτωχότερες χώρες του κόσμου και δηλώνει ότι επιπλέον 53 εκατομμύρια άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν ακραία φτώχεια τα επόμενα χρόνια.


(Πηγή: BBC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα