“Αρένα” και πάλι η Βουλή για το νομοσχέδιο των ΜΜΕ

“Αρένα” και πάλι η Βουλή για το νομοσχέδιο των ΜΜΕ

Ανέβηκαν και πάλι οι τόνοι στη Βουλή. Παρέμβαση της Κομισιόν για παραβίαση του κοινοτικού δικαίου από το νομοσχέδιο καταγγέλλει η ΝΔ.

Με ένταση, φωνασκίες και κατηγορίες εκατέρωθεν άρχισε και σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις άδειες των ΜΜΕ με τους βουλευτές της ΝΔ και του Ποταμιού να υψώνουν τους τόνους κατά της κυβέρνησης επικαλούμενοι επιστολή της Κομισιόν για την τήρηση της κοινοτικής νομοθεσίας και να διαμαρτύρονται για τη μη παρουσία εκπροσώπων του ΕΣΡ στην ακρόαση των φορέων.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ. Λευτέρης Αυγενάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Επικρατείας,  Νίκου Παππά, κατηγορώντας τον για συναλλαγές με τα κανάλια. Στη συνέχεια ζήτησε να κατατεθεί επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την κυβέρνηση που φέρεται να σχετίζεται με ζητήματα παραβίασης του κοινοτικού δικαίου. Υψηλών τόνων ήταν όμως και η παρέμβαση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά ο οποίος επέμεινε να παραστεί εκπρόσωπος του ΕΣΡ στην ακρόαση φορέων κάτι που έγινε δεκτό από την κυβέρνηση και το Προεδρείο της Επιτροπής.

 «Ό,τι κάνουμε το κάνουμε σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σχετικά με το θέμα της Κομισιόν και δεσμεύτηκε ότι τα κόμματα θα λάβουν όλη τη σχετική αλληλογραφία. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι το όλο θέμα αφορά την παρέμβαση κάποιου ιδιώτη προς την Κομισιόν ο οποίος ρώτησε «κατά πόσο δύναται η ΕΡΤ να παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς σήματος σε τρίτους». “Ψεύδεστε !” απάντησε ο κ. Αυγενάκης που δεν φάνηκε να πείθεται από τον κ. Παππά.

Στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος ανέφερε ότι η καταγγελία έγινε από την ελληνική ένωση ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών και σημείωσε ότι στις περιπτώσεις καταγγελιών η Κομισιόν υποχρεούται να ρωτά πάντα την άποψη της κυβέρνησης για το θέμα. «Δεν κρύβουμε επιστολές» τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Επίθεση στον κ. Αυγενάκη αλλά και στη ΝΔ εξαπέλυσε εντωμεταξύ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. «Ο κ. Αυγενάκης κάνει ανήθικες παρεμβάσεις στους φορείς» τόνισε ο κ. Φάμελλος και έκανε λόγο για «πιέσεις, εκβιασμούς και μασάζ». «Ο κ. Αυγενάκης δεν καταγγέλλει την τρομοκρατία που ασκούν τα ΜΜΕ κατά των πολιτών τόσους μήνες πιθανώς γιατί τον συμφέρει» πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα