Documento: Συνεχίζεται η έκδοση της εφημερίδας – Τι αναφέρουν Βαξεβάνης και εργαζόμενοι

Documento: Συνεχίζεται η έκδοση της εφημερίδας – Τι αναφέρουν Βαξεβάνης και εργαζόμενοι
Κώστας Βαξεβάνης eurokinissi

Παραμένει ανοιχτή η εφημερίδα Documento σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε ο εκδότης της, Κώστας Βαξεβάνης, μετά τη συνέλευση εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ. Τι αναφέρει.

Στην απόφαση να μην κλείσει η εφημερίδα Documento καταλήγει ο εκδότης της, Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος σε σημερινό του άρθρο επισημαίνει πως “η εφημερίδα θα συνεχίσει να είναι αυτό που ήταν” και παραπέμπει στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι.

Σε συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (12/6) στην ΕΣΗΕΑ, αποφασίστηκε ομόφωνα με ψήφισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα η θέση τους πως δεν θα δεχθούν άλλες απολύσεις, επικαλούνται τη δήλωση του εκδότη προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ ότι η πρόθεσή του είναι να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας και δηλώνουν πως θέλουν να παραμείνει ανοιχτή η εφημερίδα σε κλίμα ενότητας και αποκλιμάκωσης της έντασης, σε καθεστώς δημοσιογραφικής ελευθερίας της έκφρασης και τήρησης της δεοντολογίας.

Παράλληλα, καλούν τον εκδότη να ενημερώσει το σύνολο των εργαζομένων για το μέλλον του ομίλου Documento.

Μέρος του ψηφίσματος των εργαζομένων, κοινοποίησε στο Twitter ο Κώστας Βαξεβάνης. «Με ομόφωνη απόφαση οι εργαζόμενοι του Documento πήραν θεση: “Επιθυμία όλων είναι να μείνει ανοιχτή η εφημερίδα σε κλίμα ενότητας και αποκλιμάκωσης της έντασης, συνεχίζοντας να εργαζόμαστε σε καθεστώς δημοσιογραφικής ελευθερίας της έκφρασης και τήρησης της δεοντολογίας» έγραψε.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

“Οι εργαζόμενοι στο Documento, το documentonews.gr και το koutipandoras.gr μετά και τη δήλωση του εκδότη προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων ότι η πρόθεσή του είναι να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας, αποφάσισαν τα εξής:

  • Επιθυμία όλων είναι να μείνει ανοιχτή η εφημερίδα σε κλίμα ενότητας και αποκλιμάκωσης της έντασης, συνεχίζοντας να εργαζόμαστε σε καθεστώς δημοσιογραφικής ελευθερίας της έκφρασης και τήρησης της δεοντολογίας. Δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση.
  • Αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά μας δικαιώματα, όλοι οι εργαζόμενοι μαζί με τον εκλεγμένο εκπρόσωπό μας. Είναι αναγκαίο να παραμείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του εκδότη και του εκπροσώπου των εργαζομένων.
  • Καλούμε τον εκδότη να ενημερώσει το σύνολο των εργαζομένων για το μέλλον του ομίλου Documento.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα από 49 εργαζόμενους του ομίλου Documento”.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Κώστας Βαξεβάνης είχε αποστείλει επιστολή στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Ένωση για το “επερχόμενο κλείσιμο” του εντύπου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα