“Αγώνας αντοχής” η έρευνα για την οπαδική βία – Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία

Διαβάζεται σε 2'
Οπαδοί (stock photo)
Οπαδοί (stock photo) AP Photo

Τρία έως τέσσερα άτομα έχουν παίξει τον ρόλο του καθοδηγητή τη νύχτα των επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη, για τους οποίους όμως η Αστυνομία γνωρίζει ότι συμμετείχαν και σε άλλα επεισόδια.

Με «αγώνα αντοχής» και όχι «δρόμου» μοιάζουν οι προσπάθειες της ειδικής ομάδας αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής που έχει συσταθεί όχι μόνο για να «ξετρυπώσει» όλους εκείνους που ευθύνονται για το αιματηρό επεισόδιο του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, αλλά και για να αποδείξει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως σε κάθε εγκληματική οργάνωση έτσι και σε αυτή, υπάρχει μία ηγεσία, υπάρχουν εκείνοι που δεν εμπλέκονται άμεσα στα επεισόδια, αλλά τα επιθυμούν και τα προκαλούν, υπάρχουν εκείνοι που δημιουργούν αυτούς τις στρατιές χούλιγκανς και αυτούς θέλει να τους αποκαλύψει η έρευνα των αστυνομικών. Ξέρουν να εξαφανίζουν στοιχεία και να μην αφήνουν πίσω τους ίχνη, ωστόσο για κάποιες περιπτώσεις φαίνεται να έχουν συγκεντρώσει στοιχεία οι αστυνομικοί και δεν αποκλείουν στο τέλος της έρευνας να υπάρξουν και τέτοιου μεγέθους κατηγορούμενοι.

Ως προς τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, ήδη για 14 άτομα προκύπτει η άμεση εμπλοκή τους με τα επεισόδια και για περίπου 20 ακόμη η έμμεση εμπλοκή τους. Στην πρώτη περίπτωση η ποσότητα της πυρίτιδας που ανιχνεύτηκε πάνω τους είναι τέτοια που το εξηγεί, ενώ για τους υπόλοιπους θα χρειαστούν επαναληπτικές αναλύσεις για να προκύψει ο βαθμός εμπλοκής τους.

Πέντε έως έξι άτομα έχουν προκύψει ακόμη από τις πρόσθετες προσαγωγές που έκανε η Αστυνομία μετά τα επεισόδια από άτομα που διαπίστωσε πως συμμετείχαν αλλά κατάφεραν να ξεφύγουν.

Τρία έως τέσσερα άτομα έχουν παίξει τον ρόλο του καθοδηγητή εκείνη την νύχτα στην περιοχή του Ρέντη, για τους οποίους όμως η Αστυνομία γνωρίζει ότι συμμετείχαν και σε άλλα επεισόδια, όπως του Βόλου και πιο πριν, και στην ουσία καθοδηγούν τις ορδές των χούλιγκανς να προκαλέσουν επεισόδια όπου βρεθούν.

Πότε θα παραδοθεί η δικογραφία

Ωστόσο, για να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία τόσο των αναλύσεων του μεγάλου όγκου των δειγμάτων στα Εργαστήρια όσο και ο συνδυασμός τους με το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό -και να ολοκληρωθεί ο αριθμός των κατηγορούμενων και ο βαθμός εμπλοκής τους- θα χρειαστεί χρόνος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, ενδεχομένως να χρειαστεί να φτάσουν στα τέλη του Ιανουαρίου, ίσως και στα μέσα Φεβρουαρίου, για να μπορέσει να παραδοθεί η δικογραφία ολοκληρωμένη στη Δικαιοσύνη και να ακολουθήσουν τα εντάλματα με βαρύτατες κατηγορίες που είναι και ο στόχος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα