Πληρώνει τα λάθη της - NEWS247
Διαβάστε επίσης: SPORT 24, MEN 24 iPhoneHellas, και περισσότερα
Παρασκευή 10,Φεβρουάριος 2012

Πληρώνει τα λάθη της

Ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα της ιστορίας της επέβαλε η Βρετανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η Goldman Sachs θα κληθεί να πληρώσει 24 εκατομμύρια ευρώ, καθώς δεν ενημέρωσε για το ότι ήταν σε εξέλιξη έρευνα σχετικά με χρηματοοικονομικό προϊόν υψηλού κινδύνου

Βαριά καμπάνα στην Goldman Sachs από τη Βρετανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (FSA), η οποία σύμφωνα με το BBC, επέβαλε πρόστιμο 20 εκατομμυρίων στερλινών (24 εκατ. €) στον γίγαντα της Wall Street. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ποτέ από την Επιτροπή.

Ο λόγος είναι ότι η Goldman Sachs δεν ενημέρωσε την FSA για το ότι ήταν σε εξέλιξη έρευνα από την αντίστοιχη επιτροπή στις ΗΠΑ σχετικά με υπόθεση χρηματοοικονομικού προϊόντος που συνδέεται με ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου.

Τον περασμένο Ιούλιο η Goldman Sachs έφτασε σε συμβιβασμό με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), πληρώνοντας 550 εκατομμύρια δολάρια.

Η Goldman δέχθηκε να πληρώσει το πρόστιμο, ώστε να εκπέσουν οι κατηγορίες για απάτη και παραπλάνηση των πελατών της.

Σύμφωνα με την FSA, η επενδυτική τράπεζα, παρέλειψε επίσης να ενημερώσει ότι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ο Fabrice Tourre, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των συγκεκριμένων "επικίνδυνων" χρηματοοικονομικών προϊόντων είχε μπει στο μικροσκόπιο της Wall Street.

Πληρώνει τα λάθη της

loading...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:
σχόλια
Ακολούθησε το NEWS 247 στο Facebook
Ακολούθησε το NEWS 247 στο Twitter
 
Τα πιο δημοφιλή άρθρα στο Facebook