Ξέφρενο πάρτι στο Χρηματιστήριο - NEWS247
 
 
Πέμπτη, 24 Μαίου 2012
 
 
 

Μην τα χάσετε

Αστυνομικοί έβγαλαν τα κράνη και διαδήλωσαν μαζί με τον κόσμο

 

The Sun: Εύα Καϊλή, η πιο σέξι πολιτικός στην Ευρώπη

 

Ο Γιώργος Τράγκας πολιτεύεται

 

Bild: Ελληνίδα μας ζητάει 70 δισ. ευρώ

 

Μπλοκαρισμένα στο Υπ. Οικονομικών πρόστιμα 2,3 δισ. ευρώ

 

Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο σκάκι 8χρονος Κύπριος

 

Ο Άκης και το ακίνητο στο Βερολίνο 4,5 εκατ. ευρώ

 

Τσιντικίδου: "Με διέσυραν για ένα τσιγαριλίκι"

 

Όργιο σπατάλης στο δημόσιο. Εισπράττουν επιδόματα πλυσίματος χεριών και κεραίας

 

Βουτιά στο κενό χωρίς αλεξίπτωτο

 

Τι είναι τα ευρωομόλογα και πώς επηρεάζουν την Ελλάδα

 

Wall Street Journal: Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, βάλτε την Τουρκία

 

Reuters: Προετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

 

Bloomberg: Επιστροφή στη δραχμή σε 46 ώρες

 

"Τον αποκεφάλισα, γιατί ο θεός μου είπε ότι είναι εξωγήινος"

 

Οι νέες ημερομηνίες στις πανελλαδικές λόγω εκλογών

 

Η μαρτυρία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής που δέχτηκε άγρια επίθεση

 

 

 

Ξέφρενο πάρτι στο Χρηματιστήριο

 
 
Εκτοξεύθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, λόγω της συγχώνευσης της Alpha Bank με τη Eurobank, σημειώνοντας άνοδο 14,37%. Μεγάλη άνοδος για τις μετοχές των τραπεζών
 

Με ένα απίστευτο ράλι, τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στην ιστορία του Χ.Α, υποδέχθηκε η αγορά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της Alpha Bank και της Eurobank.

Η εικόνα απαξίωσης του Χ.Α, βελτιώθηκε αισθητά, δημιουργώντας προσδοκίες για την περαιτέρω πορεία του, καθώς, όπως τονίζουν χρηματιστηριακοί αναλυτές, αναμένονται ανάλογες κινήσεις και από τις άλλες μεγάλες τράπεζες.

Η ανακοίνωση του deal επέφερε ένα εντυπωσιακό ράλι στις "καταπιεσμένες" τραπεζικές μετοχές, οι οποίες στη σημερινή συνεδρίαση κάλυψαν όλες τις μεγάλες απώλειες της περασμένης εβδομάδας, οι οποίες σε επίπεδο τραπεζικού δείκτη έφθαναν το 20%.

Η σημερινή άνοδος των τραπεζικών μετοχών βελτίωσε σημαντικά τις χαμηλές αποτιμήσεις, τη στιγμή που οι μετοχές της Αlpha και της Eurobank διαπραγματεύονταν κάτω από το 40% της καθαρής τους θέσης. Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε με κέρδη 30,00% και της Eurobank με κέρδη 29,48%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών εκτοξεύθηκε πάνω από τα επίπεδα των 1.000 μονάδων και έκλεισε στις 1.006,59 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 14,37%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 86,77 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 17,79%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 15,02% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 12,62%.

Όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψαν μεγάλα κέρδη και εκτός από την Alpha και την Eurobank μεγάλη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής +29,14%, της Πειραιώς (+28,57%), του Τ.Τ (+29,52%)και της MIG (+30,00%).

Όλοι οι επιμέρους δείκτες κινήθηκαν ανοδικά και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών +29,12%, των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών +26,17% και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας +22,26%.

Ανοδικά κινήθηκαν 171 μετοχές, 13 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Alpha Bank +30,00%, MIG+30,00%, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο +29,52% και Eurobank +29,48%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Μοτοδυναμική -20,00%,Τεγόπουλος -12,00%, Μύλοι Κεπενού -9,41% και Fieratex -8,33%.

 

 

 

 

 
FOLLOW NEWS247:
 
ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ:
Σχόλια( )