Κύρτσος: Οι συντάξεις θα μειωθούν ακόμη και αν γίνουν εκλογές το φθινόπωρο
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 για το Σκοπιανό και για την έξοδο από το πρόγραμμα
- 07 Ιουνίου 2018 11:43
“Η κυβέρνηση παίζει με ξένη φανέλα στο σκοπιανό. Τους διευκολύνουμε χωρίς να διευκολυνόμαστε” δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” με τους Β. Σκουρή και την Α. Σπανού. Και τόνισε: “Η κυβέρνηση τα διαχειρίζεται όλα λάθος στο σκοπιανό. Εχει μικροκομματική λογική. Κινδυνεύει η Ελλάδα να πληρώσει βαρύ εθνικό λογαριασμό. Είναι λάθος να μπαίνουμε στην ονοματολογία. Υπάρχει το θέμα του αλυτρωτισμού που προηγείται. Πέρυσι τέτοια εποχή ο κόσμος που ήταν κατά της σύνθετης ονομασίας ήταν λιγότερος από όσους αντιτίθενται σήμερα”.
Από το Μόναχο όπου βρίσκεται υπερασπίστηκε τον Κυρ. Μητσοτάκη για τη θέση του ότι είναι δύσκολη μια βιώσιμη έξοδος της χώρας στις αγορές λέγοντας: “Υπάρχει τάση αύξησης των διεθνών επιτοκίων, αν αυτό συνεχιστεί, θα έχουμε πρόβλημα. Ο κ. Γιούνκερ λέει άλλα γιατί θέλει να βάλει τέλος στο δανειακό πρόγραμμα, αφού αποκλείεται η Μέρκελ να δεχτεί συνέχισή του γιατί δέχεται τα πυρά της Εναλλακτικής για τη Γερμανία και των Φιλελευθέρων. Ο κ. Γιούνκερ τα έδωσε όλα για να μείνουμε στην ευρωζώνη και θέλει να φανεί ότι τα καταφέρνουμε. Εμείς ενδιαφερόμαστε για την κατάσταση στην Ελλάδα και θέλουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα της κοινωνίας”.
Και συνέχισε: “Άλλο το μνημόνιο, άλλο το πρόγραμμα. Η κυβέρνηση θα μας βγάλει από το πρόγραμμα αλλά όχι από το μνημόνιο, θα βγούμε σε αγριεμένες αγορές και με ουρά μέτρων”. Ο κ. Κύρτσος διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μέτρου μείωσης των συντάξεων ο 2019 ακόμη και αν γίνουν εκλογές το φθινόπωρο. “Από τη στιγμή που έβαλε την υπογραφή ο Τσίπρας αυτό δεν αλλάζει. Σε σχέση με τη μείωση του αφορολόγητου το 2020, μπορεί να αλλάξει η εφαρμογή του μέτρου γιατί υπάρχει χρόνος αντίδρασης. Θα μπορέσουμε να το απαλύνουμε.Θα συζητήσουμε για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, μπορούμε να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα, αλλά όχι πριν από 6-12-15 μήνες. Πρέπει να αλλάξεις το μείγμα της οικονομικής πολιτικής, να πείσεις για τη μεταρρυθμιστική σου βούληση και στη συνέχεια να αλλάξεις τους κανόνες”.