Πρόγραμμα 200 εκατ. ευρώ στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε η Eurobank

Πρόγραμμα 200 εκατ. ευρώ στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε η Eurobank

Τι ανακοίνωσε η Eurobank στο πλαίσιο της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας "Go International"

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Νικόλαος Νανόπουλος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Νικόλαος Καραμούζης, στο πλαίσιο της παρουσίασης της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας “Go International”, η Eurobank ολοκλήρωσε ήδη την ανακεφαλαιοποίησή της από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και επικεντρώνεται πλέον σε δράσεις και πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Το νέο πρόγραμμα αφορά τη χρηματοδοτική στήριξη με το ποσό των 200 εκατ. ευρώ για περίπου 300 προεπιλεγμένες, μεσαίου μεγέθους, υγιείς εξαγωγικές επιχειρήσεις που είναι πελάτες της τράπεζας, αναλαμβάνοντας κινδύνους και διευκολύνοντας έτσι όλο το κύκλωμα εξαγωγικής δραστηριότητας, το οποίο υποφέρει από τη στενότητα ρευστότητας.

Συμπεριλαμβάνει προχρηματοδότηση των εξαγωγέων έναντι απλών παραγγελιών σε ποσοστό έως 70% και προχρηματοδότηση των εξαγωγών έναντι ανοίγματος ενέγγυων πιστώσεων σε ποσοστό 80%. Με την προσκόμιση των τιμολογίων/ φορτωτικών εγγραφών, μετατροπή της προχρηματοδότησης σε χρηματοδότηση κεφάλαιο κινήσεων ή και φάκτορινγκ στο 90%.

To εφετινό “Go International” της Eurobank (επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ) θα γίνει στη Μόσχα στις 27 & 28 Μαΐου 2013. Η αποστολή τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και διοργανώνεται με τη συνεργασία των κυριότερων εξαγωγικών φορέων της χώρας, ήτοι του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ) καθώς και του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα