Στάγεχ σε Μητσοτάκη: Πρόθεση του Ισραήλ είναι να διώξει όσο περισσότερους Παλαιστίνιους 

Διαβάζεται σε 3'
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Μοχάμεντ Ιμπραήμ Στάγεχ
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Μοχάμεντ Ιμπραήμ Στάγεχ Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής συναντήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης στο Παρίσι, λίγο πριν τη διάσκεψη για τους αμάχους της Γάζας, και τόνισε “θέλουμε να βοηθήσουμε”.

Με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, Μοχάμεντ Ιμπραήμ Στάγεχ συναντήθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συμμετάσχει στη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη για τους Αμάχους στη Γάζα, που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στον κ.Στάγεχ ότι: “Ήταν σημαντικό για την Ελλάδα να είναι εδώ. Θέλουμε να παίξουμε πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της δυστυχίας των ανθρώπων στη Γάζα και θέλουμε να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες.”

Ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής υπογράμμισε από την πλευρά του ότι: “Πρέπει να σπάσουμε το εμπάργκο. Η πολιορκία της Γάζας είναι ένας αργός θάνατος για όλους, ειδικά για τους τραυματίες.”

Επισήμανε μάλιστα ότι: “Δεν είναι μόνο τα τρόφιμα, αλλά και οι ιατρικές προμήθειες. Το κύριο μέλημά μας είναι πραγματικά να μπορέσουμε να περιθάλψουμε τους τραυματίες. Είναι αυτοί για τους οποίους μιλάτε, 26.000 άνθρωποι. Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς θα επιβιώσουν. Νομίζω ότι η προτεραιότητά μας, εκτός από τα τρόφιμα και όλα τα άλλα ανθρωπιστικά ζητήματα, είναι και να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον κίνδυνο.”

Ο κ. Στάχεγ είπε στη συνέχεια στον κ.Μητσοτάκη: “Εάν εμείς και εσείς μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να παρέχουμε πραγματικά αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια μέσω οποιασδήποτε δυνατής οδού, νομίζω ότι αυτό θα ήταν μια καλή ιδέα. Βέβαια, για εμάς, όπως γνωρίζετε, το πιο σημαντικό είναι πως ό,τι κι αν κάνουμε, δεν θα το κάνουμε ή δεν θα χρησιμοποιηθεί ως τρόπος για να φύγουν οι άνθρωποι. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε τελείως, διότι γνωρίζουμε ποιες είναι οι προθέσεις του Ισραήλ. Η πρόθεση των Ισραηλινών είναι να διώξουν όσο το δυνατόν περισσότερους Παλαιστίνιους.”

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για τις απώλειες αμάχων και υπογράμμισε την ανάγκη ανθρωπιστικών παύσεων για να υπάρξει σταθερή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε επαφή με την Κυπριακή Δημοκρατια και τους εμπλεκόμενους εταίρους για την πιθανότητα δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου δια θαλάσσης για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε εκ νέου ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό. Επανέλαβε και ότι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού είναι η Παλαιστινιακή Αρχή και τόνισε τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στη λύση δύο κρατών. Τέλος, σημείωσε ότι μόνο μια πολιτική λύση σε αυτή τη βάση μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα