ΗΠΑ: Νεκρός 14χρονος μετά από πρόκληση με καυτερό πατατάκι

ΗΠΑ: Νεκρός 14χρονος μετά από πρόκληση με καυτερό πατατάκι
Πατατάκια Getty Images/iStockphoto

Σε πρόκληση που έχει γίνει viral στα social media και ακούει στο όνομα "One Chip Challenge" συμμετείχε 14χρονος, ο οποίος στη συνέχεια έχασε τη ζωή του. Εμφάνισε στομαχόπονο αφότου έφαγε ένα πολύ καυτερό πατατάκι.

Ένας 14χρονος από τη Μασαχουσέτη έχασε τη ζωή του την Παρασκευή (5/9) λίγες ώρες αφότου συμμετείχε στο λεγόμενο “One Chip Challenge” – μια viral “πρόκληση” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που η οικογένεια του εφήβου πιστεύει ότι συνέβαλε στον αιφνίδιο θάνατό του, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Harris Wolobah, δευτεροετής μαθητής στο Doherty Memorial High School στο Worcester, κατανάλωσε ένα εξαιρετικά καυτερό πατατάκι Paqui στο σχολείο και γρήγορα εμφάνισε στομαχόπονο, δήλωσε η μητέρα του, Lois, στο NBC 10 Boston.

Ο Harris, σύμφωνα με την New York Post, παραλήφθηκε από την οικογένειά του, μεταφέρθηκε στο σπίτι του και άρχισε να αισθάνεται καλύτερα, αλλά αργότερα βρέθηκε λιπόθυμος, λίγο πριν φύγει από το σπίτι για να πάει σε δοκιμαστικά για το μπάσκετ.

Ο νεαρός έφηβος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η αιτία θανάτου δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Η μητέρα του Harris δήλωσε στο NBC 10 Boston ότι πιστεύει ότι ο γιος της πέθανε από επιπλοκές που οφείλονται στο πικάντικο σνακ.

Σύμφωνα με την εταιρεία που παράγει τα πατατάκια, στην ιστοσελίδα της υπάρχει προειδοποίηση ότι η κατανάλωση του σνακ μπορεί να έχει δυσμενείς ιατρικές επιπτώσεις.

Μέρος της πρόκλησης δοκιμάζει πόσο καιρό μπορεί να αντέξει ένα άτομο που έφαγε το πατατάκι πριν φάει ή πιει οτιδήποτε άλλο για ανακούφιση.

Η Paqui αναφέρει στον ιστότοπό της ότι τα πατατάκια πρέπει να καταναλώνονται μόνο από ενήλικες.

Συμβουλεύει επίσης τους ανθρώπους να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια εάν παρουσιάσουν δυσκολία στην αναπνοή, λιποθυμία ή παρατεταμένη ναυτία.

“Αφού αγγίξετε το πατατάκι, πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και μην αγγίζετε τα μάτια ή άλλες ευαίσθητες περιοχές”, αναφέρει η μάρκα.

Το φετινό τσιπ περιέχει Carolina Reaper Pepper και Naga Viper Pepper, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα