Κακοκαιρία Daniel: Μεγάλα προβλήματα και στην Εύβοια – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο Αλιβέρι

Κακοκαιρία Daniel: Μεγάλα προβλήματα και στην Εύβοια – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο Αλιβέρι
Πλημμύρες στην Εύβοια από την κακοκαιρία Daniel evima.gr

Δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις στην Εύβοια πλημμύρισαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον περιφερειακό του Αλιβερίου ενώ αναμένεται νέα έξαρση των φαινομένων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel και στην Εύβοια με τις περιοχές στο νότιο και το κεντρικό τμήμα του νησιού να έχουν καταγράψει τις σημαντικότερες ζημιές μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με το evima.gr, ο μεγάλος όγκος νερού κατάφερε να καλύψει μέχρι και την παραλία του Αλμυροποτάμου, όπου το νερό κατάφερε να γίνει ένα με την θάλασσα. Οι μετακινήσεις στην παραλία είναι αδύνατες, καθώς το νερό έχει ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομίων ενώ οι δρόμοι στην παραλία του Καράβου στο Αλιβέρι έχουν πλημμυρίσει.

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν σε σπίτια και τοπικές επιχειρήσεις. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στο evima.gr,

“Έχουν πλημμυρίσει τα πάντα, πάθαμε τεράστια καταστροφή τόσο νερό δεν έχουμε δει πότε ξανά στην περιοχή μας, έχουμε δέσει με σκοινιά τα αυτοκίνητά μας για να μην τα πάρει το νερό“.

Σοκαριστικό είναι και το βίντεο που δημοσίευσε το Forecast Weather Greece, στο οποίο φαίνεται υδροστρόβιλος να “χτυπά” το νησί.

Σοβαρά προβλήματα και στη Βόρεια Εύβοια

Ο τεράστιος όγκος νερού που πέφτει εδώ και δύο ώρες στο ανατολικό μέτωπο του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας έχει προκαλέσει τα πρώτα προβλήματα.

“Έχει πλημμυρίσει η παραλία της Αγίας Άννας στο γνωστό σημείο”, είπε στο evima.gr ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Σταμούλος.

Έκκληση απευθύνει ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης στους πολίτες: “Παρακαλούμε πολύ τους συμπολίτες μας να μην μετακινούνται. Τα μηχανήματα έργου επιχειρούν όπου χρειάζεται”.

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο Αλιβέρι

Νωρίτερα οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον περιφερειακό του Αλιβερίου, καθώς το νερό από την ισχυρή νεροποντή κάλυψε τον δρόμο

Στο σημείο έφτασαν άμεσα συνεργεία της Πυροσβεστικής και της ΔΕΥΑΚΑ του δήμου Κύμης Αλιβερίου όπου άνοιξαν ξανά τον δρόμο απομακρύνοντας τα νερά.

“Δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας, η Κύμη έχει μετατραπεί σε ένα ποτάμι. Οι δρόμοι είναι αδιάβατοι, επικρατεί ένα χάος από την ισχυρή κακοκαιρία”, δήλωσε κάτοικος της Κύμης στο evima.gr, η οποία έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα