ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έχει τις 30 υπογραφές – Το σοκ του Φάμελλου για Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έχει τις 30 υπογραφές – Το σοκ του Φάμελλου για Τσίπρα
Στέφανος Κασσελάκης INTIME NEWS

Δεν θα συναντήσει τυπικά κωλύματα, όπως όλα δείχνουν, η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μία μέρα έμεινε για το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με μοναδικό αντικείμενο την επίσημη παρουσίαση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία.

Οι μέχρι στιγμής πέντε υποψήφιοι (Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, Παππάς, Τζουμάκας, Κασσελάκης) θα επιχειρήσουν να πείσουν τους συνέδρους για τη δική τους πολιτική και εν δυνάμει κυβερνητική πρόταση έτσι ώστε να αποσπάσουν και την ψήφο των μελών στη διαδικασία της 10ης Σεπτεμβρίου.

Σε ό, τι αφορά την υποψηφιότητα Κασσελάκη και τις 30 υπογραφές που χρειάζεται από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, από το επιτελείου του νεαρού πολιτικού διατείνονταν και την Πέμπτη ότι οι υπογραφές (που αντιστοιχούν στο 10% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής) έχουν εξασφαλιστεί ,κάτι που αναμένεται να φανεί επισήμως το Σάββατο.

Ο κ. Κασσελάκης ετοιμάζει την ίδια ώρα την ομιλία του η οποία θα είναι και η πρώτη σε αμιγώς κομματικό κοινό και έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία μετά και την κριτική που εκφράστηκε από πολλά επιφανή μέλη του κόμματος για την υποψηφιότητά του (βλέπε δηλώσεις Φίλη στο Action).

Σε κάθε περίπτωση η Έφη Αχτσιόγλου εξακολουθεί να λογίζεται ως φαβορί της αναμέτρησης γι’ αυτό και η δική της συνεδριακή ομιλία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Φάμελλος: Με σόκαρε η παραίτηση Τσίπρα

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος πρόεδρος “αν και πολλοί μου το πρότειναν ακόμα και σήμερα”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι τον σόκαρε η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα (“πίστευα ότι μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί του για κάποιο διάστημα ακόμα”) και συμπλήρωσε ότι εφόσον ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής της ΚΟ δεν θα μπορούσε παράλληλα να “τρέξει” και υποψηφιότητα. “Οργανώνομαι σε συλλογικότητες εδώ και 40 χρόνια. Με ενδιαφέρουν τα συμφέροντα της κοινωνίας και δεν έχω προσωπικές επιδιώξεις” επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα