Νέο κατάστημα JD Sports στη Γλυφάδα

Νέο κατάστημα JD Sports στη Γλυφάδα
JD Sports AP Photo/Alberto Pezzali

Αυξάνει το αποτύπωμα το βρετανικού ομίλου στην ελληνική αγορά αθλητικών τόσο μέσω του ομώνυμου δικτύου, όσο και μέσω της εξαγορασθείσας Cosmos Sport.

Ένα ακόμη σημείο πώλησης αυτή τη φορά στη Γλυφάδα δημιουργεί η βρετανική αλυσίδα αθλητικών JD Sports, αυξάνοντας το αποτύπωμα της στην Ελλάδα μαζί με το όμορο δίκτυο της Cosmos Sport.

Υπενθυμίζεται πως ο βρετανικός όμιλος εισήλθε στην εγχώρια αγορά με την επωνυμία JD Sports τον περασμένο Σεπτέμβριο και ήδη αριθμεί τρία σημεία πώλησης στο εμπορικό πάρκο Smart Park στα Σπάτα, στη Χαλκίδα και στο Αιγάλεω εντός του εμπορικού κέντρου River West. Παράλληλα έχει ήδη ανακοινώσει τη μίσθωση καταστήματος στον Πύργο Πειραιά με ορίζοντα λειτουργίας το φθινόπωρο του 2023.

Πέρα ωστόσο από την αυτόνομη ανάπτυξη του συγκεκριμένου δικτύου, το οποίο διαθέτει και ομώνυμο ηλεκτρονικό κατάστημα ο βρετανικός όμιλος έχει λάβει ισχυρή θέση στην εγχώρια αγορά αθλητικών, εξαγοράζοντας το 2021 το 80% της Cosmos Sport από την ιδρύτρια οικογένεια Τσικνάκη (η οποία διατηρεί το management) και την EOS Capital, το ελληνικό fund που διατηρούσε θέση στην εταιρεία.

Βάσει της συμφωνίας της JD Sports με την Cosmos Sport, o βρετανικός όμιλος έχει προτιμησιακό δικαίωμα εξαγοράς (option) για το υπόλοιπο 20% της Cosmos Sport από το 2025 κι έπειτα σε δύο ισόποσες δόσεις μετοχών, μία το 2025 και η δεύτερη το 2026. Μάλιστα έχει προσδιοριστεί και κατ’ αρχάς εκτίμηση για την εξαγορά αυτού του 20%, ύψους 10 εκατ. στερλινών, με την οριστική τιμή απόκτησης, ωστόσο, να καθορίζεται όταν θα ασκηθεί το δικαίωμα, ενώ θα γίνεται και ένας προσδιορισμός της εύλογης αξίας σε κάθε οικονομική χρήση.

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό αποτύπωμα της Cosmos Group, το 2022 έκλεισε με κύκλο εργασιών της τάξης των 110 εκατ. ευρώ από 82 εκατ. ευρώ που ήταν το 2022, καταγράφοντας αύξηση 35%. Τα κέρδη EBITDA ξεπέρασαν τα 12 εκατ. ευρώ με βάση τα παλιά πρότυπα προ της ισχύος των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (IFRS). Στον τομέα ανάπτυξης νέων καταστημάτων ο όμιλος προχώρησε στη λειτουργία ενός καταστήματος Cosmos Sports στο α’ εξάμηνο της χρονιάς στις Σέρρες και στην Κόρινθο και ακολουθεί η Κοζάνη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα