Καιρός: Σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα την Τετάρτη – Έως 7 μποφόρ οι άνεμοι

Καιρός: Σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα την Τετάρτη – Έως 7 μποφόρ οι άνεμοι
Αίθριος καιρός ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή θα επικρατήσουν στη χώρα την Τετάρτη. Άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης αστάθειας στα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την Τετάρτη στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Στις 9/8/1900: Καταιγίδα στο Αίγιο προκαλεί υπερχείλιση χειμάρρου και καταστροφές σε καλλιέργειες. — 1936: Απογευματινή ισχυρή καταιγίδα προκαλεί καταστροφές στο Βόλο. — 1996: Κεραυνός στη MotorOil προκαλεί τραυματισμό εργατών και διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα. Το 2020 είχαμε 7 νεκρούς από πλημμύρες στην Εύβοια.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα