Δύο από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου ανοίγουν σύντομα στη χώρα μας – Πόσο κοστίζει η βραδιά

Δύο από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου ανοίγουν σύντομα στη χώρα μας – Πόσο κοστίζει η βραδιά

Η Mandarin Oriental και η One&Only κάνουν ντεμπούτο στην Ελλάδα, με δύο εμβληματικά θέρετρα που αναμένεται να προσελκύσουν εκλεκτή πελατεία από όλο τον κόσμο.

Δύο ακόμη από τις πιο πολυτελείς ξενοδοχειακές αλυσίδες του κόσμου, μπαίνουν στο χάρτη της χώρας μας, με την Ελλάδα να αποκτά παγκόσμιας φήμης και εμβέλειας μονάδες, που αναμένεται να προσελκύσουν εκλεκτή πελατεία από όλο τον κόσμο. Ο λόγος για το Mandarin Oriental, Costa Navarino στη Μεσσηνία και το One&Only Aesthesis στα Αστέρια Γλυφάδας στην Αθήνα.

Το πρώτο θα ανοίξει για το κοινό στις 15 Αυγούστου για να ακολουθήσει το δεύτερο την 1η Οκτωβρίου. Οι επενδύσεις αυτών των δύο μονάδων, είναι πραγματικά μεγάλες, με το έργο της Γλυφάδας να φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ στην Μεσσηνία το θέρετρο εντάσσεται στην επένδυση των 250 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει και το ξενοδοχείο “W”. Τα δύο αυτά νέα θέρετρα, θα είναι από τα ελάχιστα στη χώρα μας που τη διαχείριση τους, θα έχουν οι ίδιες οι ιδιοκτήτριες εταιρείες των brands.

Rupert Peace

Η ασιατική Mandarin Oriental Hotel Group, διαχειρίζεται μόλις 36 ξενοδοχεία και 8 επαύλεις σε 24 χώρες σε όλο τον κόσμο, καταφέρνοντας όμως να είναι ένα παγκόσμιο brand, συνώνυμο της πολυτέλειας των υποδομών και της παροχής κορυφαίων υπηρεσιών. Από την άλλη η One&Only Resort διαχειρίζεται 9 θέρετρα σε διάφορες χώρες, ενώ σύντομα ανοίγουν άλλα πέντε. Η εταιρεία διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της εκτός της συλλογής της με τα μοναδικά θέρετρα, αρκετές ιδιωτικές κατοικίες. Στόχος είναι η ενσωμάτωση τους στην τοπική κουλτούρα του κάθε προορισμού, η δημιουργία αυθεντικών εμπειριών και η γνήσια φιλοξενία.

Τι θα περιλαμβάνουν τα νέα resorts

Το Mandarin Oriental Costa Navarino

Το Mandarin Oriental βρίσκεται στο Navarino Bay, μια από τις ολοκληρωμένες περιοχές ανάπτυξης της Costa Navarino, σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο 1.400 στρεμμάτων, με θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου. Περιλαμβάνει 99 σουίτες και υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα και μεγάλες βεράντες, ντλώντας έμπνευση από την αρχιτεκτονική της περιοχής. Οι εσωτερικοί χώροι αναδεικνύουν το Μεσσηνιακό φυσικό τοπίο, με γήινους απαλούς τόνους και με την παρουσία τοπικών φυτών.

Rupert Peace

Η διακόσμηση έχει επιρροές από την αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα και από τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, τα οποία αποτέλεσαν έμπνευση για τα μοτίβα των υφασμάτων και για τα ξυλόγλυπτα. Οι υπόσκαφες βίλες εναρμονίζονται πλήρως με τη φυσική τοπογραφία της περιοχής, χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά. Στο resort απαγορεύεται η χρήση πλαστικών μιας χρήσης, όπως και σε όλα τα ξενοδοχεία της Mandarin Oriental παγκοσμίως. Το θέρετρο θα πλαισιώνουν 5 εστιατόρια και μπαρ με επικεφαλής τον Σεφ Bertrand Valegeas.

Το Spa του θα προσφέρει θεραπείες ευεξίας και ομορφιάς εμπνευσμένες από τα παραδοσιακά rituals της Mandarin Oriental από την Άπω Ανατολή και από την πλούσια τοπική βλάστηση. Μια μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων αθλημάτων, από paddle boards μέχρι σκι, θα προσφέρεται στο beach club, το οποίο θα διαθέτει και μια μεγάλη πισίνα με sun decks, λίγα μόλις βήματα από την παραλία.

Οι τιμές των δωματίων τον Αύγουστο ξεκινούν από 2.100 ευρώ τη βραδιά, μια Pool Villa κοστίζει από 3.100 ευρώ τη βραδιά, μια Junior σουίτα δύο υπνοδωματίων από 4.200 ευρώ τη νύχτα και μια Pool Villa από 6.200 ευρώ.

Το One&Only Aesthesis

Το One&Only Aesthesis φιλοδοξεί να ενσαρκώσει την αίγλη του Αιγαίου, διαθέτοντας μια συλλογή από δωμάτια, μπανγκαλόου, βίλες, αλλά και αρκετά One&Only Private Homes, όλα σχεδιασμένα να πλαισιώνουν την ομορφιά της ελληνικής ακτογραμμής. Η αρχιτεκτονική τους αποτίει φόρο τιμής στο ντιζάιν των μέσων του αιώνα με ψηλές οροφές, πλεκτές δερμάτινες λεπτομέρειες, απαλούς τόνους και φυσικές πινελιές. Το θέρετρο θα είναι ένα ησυχαστήριο, μοιάζοντας με καταφύγιο σε νησιώτικο στιλ. Θα έχει 95 κομψά μπάνγκαλόο, 18 κατοικές και δύο εμβληματικές βίλες με ιδιωτικές πισίνες, κήπους με ελληνικά λουλούδια και φυτά υπαίθρια ντους και τζάκια.

Η One&Only’s Villa One εκτείνεται σε 1.400 τ.μ., διαθέτει μια εντυπωσιακή πισίνα με απεριόριστη θέα από κάθε γωνία, δύο υπνοδωμάτια χωριστά επίπεδα. Θα μπορεί να συνδεθεί με τη Villa Nostos , τη δεύτερη βίλα του θέρετρου, καθώς και με μια κοντινή κατοικία, ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος από έξι υπνοδωμάτια. Οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin σεφ Ettore Botrini και Paco Morales θα επιμεληθούν το γαστρονομικό κομμάτι. Το θέρετρο θα διαθέτει ολιστικές εγκαταστάσεις ευεξίας με σπα και γυμναστήριο, γήπεδα τένις και Padel, καθώς και KidsOnly Club.

Rupert Peace

Οι τιμές των δωματίων τον Οκτώβριο ξεκινούν από 1.260 ευρώ τη βραδιά, στις κατοικίες με ένα υπνοδωμάτιο από 2.240 ευρώ τη βραδιά, ενώ αυτές των δύο υπνοδωματίων μπροστά στη θάλασσα ξεκινούν από 7.100 ευρώ τη νύχτα. Η Villa One κοστίζει 22.500 ευρώ τη βραδιά, ενώ η Villa Nostos 12.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα