Καύσωνας: Καμίνι η χώρα – Πού θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Καύσωνας: Καμίνι η χώρα – Πού θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες
Παιδιά παίζουν στο συντριβάνι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εν μέσω καύσωνα AP / @Petros Giannakouris

Ο υδράργυρος στους 41 με 43 βαθμούς και τοπικά 44 με 45 βαθμούς Κελσίου. Πρόσκαιρη πτώση τη Δευτέρα και νέα άνοδος από Τρίτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Σε καμίνι έχει μετατραπεί η χώρα από την επέλαση του καύσωνα, που δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας.

Το θερμό κύμα καύσωνα κορυφώνεται σήμερα, Κυριακή, καθώς αναμένεται να σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες του, με τις συνθήκες να είναι εξαιρετικά δύσκολες, σε συνδυασμό μάλιστα με τις πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος και πολύ ζεστός καιρός
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα στα ηπειρωτικά με 41-43 βαθμούς και τοπικά 44 με 45 βαθμούς Κελσίου .Πτώση κατά 2-5 βαθμούς τη Δευτέρα και νέα άνοδος από Τρίτη
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με γενικότερη ενίσχυση προς Δευτέρα

Σήμερα Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά από τις απογευματινές ώρες και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 24-07-2023

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική.

Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 25-07-2023

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-07-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπεται αίθριος καιρός. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 39 με 44 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 36 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα