Συντριβή Canadair: Σήμερα το τελευταίο “αντίο” στον αντιπτέραρχο Χρήστο Μουλά

Συντριβή Canadair: Σήμερα το τελευταίο “αντίο” στον αντιπτέραρχο Χρήστο Μουλά
Ο Σμηναγός Xρήστος Μουλάς ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνου Χανίων αναμένεται να πουν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο "αντίο" στον κυβερνήτη του μοιραίου Canadair, που συνετρίβη στην Κάρυστο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Στο πένθος έχει βυθιστεί όλη η χώρα από τον άδικο θάνατο των δύο νεαρών πιλότων κατά τη συντριβή του πυροσβεστικού Canadair στην Κάρυστο, το μεσημέρι της Τρίτης (25/7).

Σήμερα, στις 11:00 το πρωί, μια ημέρα μετά την κηδεία του αντιπτεράρχου Περικκλή Στεφανίδη, θα τελεστεί παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου η εξόδιος ακολουθία του αντιπτεράχου Χρήστου Μουλά, στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνου Χανίων.

Εκεί, στο χωριό όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, θα πουν το τελευταίο “αντίο” στον πιλότο συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοί του από την Πολεμική Αεροπορία και απλοί πολίτες.

Τους απονεμήθηκε ο βαθμός του αντιπτεράρχου

Το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, έδωσε το “παρών” στην τιμητική τελετή που έλαβε χώρα στο Πεντάγωνο για τους δύο πιλότους, Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους.

Οπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, με απόφαση του συμβουλίου αρχηγών επιτελείων, στους δύο αξιωματικούς απονέμεται ο βαθμός του αντιπτεράρχου.

«Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή, μαζί με όλους τους ιπτάμενους που έχουν χάσει τη ζωή τους δείχνοντας αυταπάρνηση στο καθήκον» τόνισε.

Στο πλαίσιο της τελετής, έγινε τιμητική έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, η οποία κυματίζει μεσίστια λόγω του τριήμερου πένθους που έχει κηρυχθεί.






Το στρατιωτικό προσωπικό του ΥπΕΘΑ πέταξε στον αέρα τα στρατιωτικά καπέλα αποχαιρετώντας τους δύο ηρωικώς πεσόντες κυβερνήτες, που ρίχτηκαν με αυταπάρνηση στη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα της Καρύστου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα