Νέα Φιλαδέλφεια: Τι δήλωνε στο NEWS24/7 για τους χούλιγκαν ο αποπεμφθείς προϊστάμενος αντιμετώπισης της αθλητικής βίας

Νέα Φιλαδέλφεια: Τι δήλωνε στο NEWS24/7 για τους χούλιγκαν ο αποπεμφθείς προϊστάμενος αντιμετώπισης της αθλητικής βίας
Το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ μετά από επιδρομή Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια Eurokinissi Sports

Ο προϊστάμενος του τμήματος Αντιμετώπισης της Αθλητικής Βίας, Κ. Χριστόλογλου, που απομακρύνθηκε μετά τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια, είχε μιλήσει πριν από δύο μήνες στο NEWS 24/7 για το θέμα των χούλιγκαν.

Πριν από περίπου δύο μήνες, ενώ η δίκη 12 οπαδών του ΠΑΟΚ για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού βρισκόταν σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη και τα περιστατικά με συμπλοκές οπαδών ήταν συχνά σε όλη την χώρα, ο μέχρι το πρωί της Τρίτης (08/08) προϊστάμενος του τμήματος Αντιμετώπισης της Αθλητικής Βίας, Κωνσταντίνος Χριστόλογλου είχε μιλήσει στο NEWS 24/7 για το θέμα των χούλιγκαν.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Χριστόλογλου είναι ένας από τους επτά αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας που απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, μετά την επιδρομή Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία ενός οπαδού της ΑΕΚ.

Έχουμε όντως μια έξαρση βίας μεταξύ ως επί το πλείστον νεαρών οπαδών. Ένα χαρακτηριστικό που μας ανησυχεί είναι ότι πολλές φορές έχουμε χρήση αιχμηρών αντικειμένων με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι ζήτημα χρόνου, αν συνεχίσει έτσι, να έχουμε σοβαρότατους τραυματισμούς ή και θύματα” είχε δηλώσει ο κ. Χριστόλογλου.

Και είχε προσθέσει: “Ένα χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχουμε πλέον ραντεβού ή καταφέραμε να το περιορίσουμε γιατί δεν το έχουμε αφήσει ποτέ. Έχουμε τυχαία περιστατικά, τυχαίες συναντήσεις. Γνωρίζουν μεταξύ τους οι οπαδοί πού είναι τα στέκια τους, πού είναι οι σύνδεσμοι, από ποιους δρόμους θα διέλθουν προκειμένου να παρακολουθήσουν μια αθλητική εκδήλωση. Κι έχουμε ενέδρες, ας το πούμε έτσι, τυχαίες όμως όχι με ραντεβού ομάδων ανθρώπων για να συναντηθούν, για να χτυπηθούν“.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα