Εθνική Ισπανίας: Αποχή μέχρι να παραιτηθεί ο Ρουμπιάλες αποφάσισαν οι παίκτριες – Τι απαντά η Ομοσπονδία

Εθνική Ισπανίας: Αποχή μέχρι να παραιτηθεί ο Ρουμπιάλες αποφάσισαν οι παίκτριες – Τι απαντά η Ομοσπονδία
Οι παίκτριες της Εθνικής Ισπανίας και ο πρόεδρος Λουίς Ρουμπιάλες την ημέρα που η ομάδα κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία AP Photo/Manu Fernandez

Συνολικά 81 παίχτριες ανακοίνωσαν πως δεν θα ξαναφορέσουν τη φανέλα της Εθνικής αν δεν αποχωρήσει ο πρόεδρος, Λουίς Ρουμπάλιες, που φίλησε την Ερμόσο στο στόμα χωρίς τη συναίνεσή της. Για "ψέματα" κάνει λόγο η Ομοσπονδία.

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες της Εθνικής Ισπανίας, μετά από την άρνηση του προέδρου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, να παραιτηθεί, μετά και τον σάλο που προέκυψε από το μη συναινετικό φιλί του στην Τζένι Ερμόσο, αποφάσισαν αποχή από όλες τις δράσεις της εθνικής ομάδας μέχρι ο πρόεδρος να φύγει από την θέση του.

Στην ανακοίνωση, την οποία υπέγραψαν συνολικά 81 παίκτριες, όλες όσες έχουν κληθεί στην Εθνική, συμπεριλαμβάνεται και η δήλωση της Ερμόσο, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων,

“Θέλω να διευκρινίσω ότι, όπως φαίνεται στις εικόνες, σε καμία στιγμή δεν συναίνεσα στο φιλί που μου έδωσε και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν επιδίωξα να σηκώσω τον πρόεδρο. Δεν ανέχομαι να αμφισβητείται ο λόγος μου”.

Στο τέλος της ανακοίνωσης γνωστοποιείται και η απόφαση αποχής. “Μετά από όλα όσα συνέβησαν κατά την τελετή απονομής μεταλλίων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, θέλουμε να δηλώσουμε ότι όλες οι παίκτριες που υπογράφουν αυτήν την επιστολή δεν θα επιστρέψουν σε κλήση για την Εθνική Ομάδα εάν συνεχίσουν οι σημερινοί ηγέτες”.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε την ώρα της απονομής των μεταλλίων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, το οποίο κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία η Εθνική Γυναικών της Ισπανίας. Ο Ρουμπιάλες αγκάλιασε την Ερμόσο, τη φίλησε στο μάγουλο και στη συνέχεια στο στόμα. Από την πρώτη στιγμή που η Ισπανίδα ρωτήθηκε για το φιλί από τους δημοσιογράφους, δήλωσε, “Ε… ναι, δεν μου άρεσε”.

Ισπανική ομοσπονδία στην Ερμόσο: “Θα αποδείξουμε τα ψέματα”

Σύμφωνα με το SPORT24, μετά την επιστολή της, η ισπανική ομοσπονδία απάντησε στην Ερμόσο με τέσσερις φωτογραφίες, που δείχνουν την Πουτέγιας να σηκώνει τον Ισπανό πρόεδρο.

Η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF) δήλωσε:

“Η RFEF και ο Πρόεδρός της θα αποδείξουν κάθε ένα από τα ψέματα που διαδίδονται είτε από κάποιον εκ μέρους του παίκτη είτε, εάν ισχύει, από την ίδια την παίκτρια. Η RFEF και ο Πρόεδρος, δεδομένης της σοβαρότητας του περιεχομένου του δελτίου Τύπου από το σωματείο Futpro, θα κινήσουν τις αντίστοιχες νομικές ενέργειες”.

Η Ομοσπονδία τοποθετήθηκε επίσης, και για την απόφαση των παικτριών ως ένδειξη διαμαρτυρίας να μην ξαναφορέσουν τη φανέλα της εθνικής εάν δεν αποχωρήσει ο Ρουμπάλιες, τονίζοντας ότι έχουν υποχρέωση να παίξουν, εφόσον κληθούν.

Σημειώνεται ότι την παραίτηση του Λουίς Ρουμπιάλες έχει ζητήσει και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα