Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει την επίσκεψη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία – Συνάντηση με Πούτιν

Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει την επίσκεψη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία – Συνάντηση με Πούτιν
Κιμ Γιονγκ Ουν - Βλαντιμίρ Πούτιν (Yuri Kadobnov/Pool Photo via AP, File)

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία. Πληροφορίες ότι αναχώρησε με ειδικό τρένο.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, αναμένεται να επισκεφθεί τη Ρωσία για να συναντήσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως επιβεβαίωσαν σήμερα οι δύο χώρες.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο ο Βορειοκορεάτης ηγέτης θα επισκεφθεί τη Ρωσία τις ερχόμενες ημέρες ύστερα από πρόσκληση του Πούτιν ενώ το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA μετέδωσε ότι οι δύο ηγέτες θα “συναντηθούν και θα έχουν συνομιλίες”, χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται πως αναχώρησε με ειδικό τρένο με προορισμό τη Ρωσία, μετέδωσαν σήμερα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανώνυμες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές.

Σημειώνεται πως στις αρχές του μήνα, οι New York Times είχαν γράψει πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν σχεδιάζει να ταξιδέψει αυτόν τον μήνα στη Ρωσία για να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν με τον οποίο θα συζητήσει την πιθανότητα εφοδιασμού της Μόσχας με περισσότερα όπλα για τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και ευρύτερα τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, ανέφεραν Αμερικανοί και άλλοι δυτικοί αξιωματούχοι.

Τον Αύγουστο, οι δύο ηγέτες είχαν ανταλλάξει επιστολές δεσμευόμενοι να αναπτύξουν τις σχέσεις τους σε μια «μακρά στρατηγική συνεργασία».

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ενοποίησης της Νότιας Κορέας δήλωσαν ότι δεν έχουν σχετικές πληροφορίες να δώσουν, ενώ δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με αξιωματούχους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για περαιτέρω σχόλια.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Κιμ στο εξωτερικό εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια και την πρώτη μετά την πανδημία του COVID-19.

Το τελευταίο του ταξίδι στο εξωτερικό το 2019 ήταν, επίσης, στη Ρωσία, συγκεκριμένα στο Βλαδιβοστόκ, για την πρώτη του σύνοδο με τον Πούτιν μετά την κατάρρευση των συνομιλιών της Βόρειας Κορέας για τον πυρηνικό αφοπλισμό με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα