Καιρός: Ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος – Έως και 44 βαθμούς η θερμοκρασία την Τρίτη

Καιρός: Ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος – Έως και 44 βαθμούς η θερμοκρασία την Τρίτη
Υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα Eurokinissi

Νέα άνοδος θερμοκρασίας στους 40 με 42 και τοπικά 43 με 44 βαθμούς Κελσίου. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος και πολύ ζεστός καιρός
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 βαθμούς και τοπικά 43 με 44 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά όπου στα βορειοανατολικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 40 με 42, στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 43 με 44, στα νησιά του Ιονίου τους τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η Θερμοκρασία: Από 26 έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία: Από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 25/7/1936 είχαμε αρκετές βροχοπτώσεις στη Κρήτη.
  • Το 2007 σημειώθηκαν 45°C στην Ελευσίνα, 46.5 στη Λαμία, 41.9 στο Θησείο.
  • Το 2010 εκδηλώθηκαν καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια, καταστροφές από χαλάζι στα Φάρσαλα.
  • Το 2014 είχαμε πλημμύρα στη Λαμία.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα