Λιβύη: Η καταιγίδα Daniel σαρώνει τη χώρα – Τουλάχιστον 150 νεκροί

Λιβύη: Η καταιγίδα Daniel σαρώνει τη χώρα – Τουλάχιστον 150 νεκροί
Κακοκαιρία (φωτογραφία αρχείου). Getty Images/iStockphoto

Η καταιγίδα Daniel, μετά το πέρασμά της από την Ελλάδα, πλήττει και τη Λιβύη, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές, ενώ τουλάχιστον 150 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές, λόγω της μεσογειακής καταιγίδας Daniel που πλήττει την ανατολική Λιβύη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Άνθρωποι διακρίνονται σε βίντεο να ανεβαίνουν στις στέγες των σπιτιών τους ή πάνω στα αυτοκίνητά τους στην προσπάθεια να λάβουν βοήθεια.

Η καταιγίδα Daniel, που πέρασε από την Ελλάδα και στοίχισε τη ζωή σε 15 άτομα, θάβοντας ολόκληρες περιοχές στις λάσπες, “χτύπησε” τις πόλεις Βεγγάζη, Σους, Αλ Μπάιντα, Αλ Μαρτζ και Ντέρνα, προκαλώντας σφοδρές πλημμύρες.

Σε κατάσταση ακραίας έκτακτης ανάγκης κύρηξαν οι αρχές τις πληγείσες περιοχές, δίνοντας εντολή για κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων και επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς η καταιγίδα έπληξε τη χώρα την Κυριακή (10/9), με την κακοκαιρία να συνεχίζεται και τη Δευτέρα (11/9).

Τα σημαντκά λιμάνια της χώρας για την εξαγωγή πετρελαίου στη Λιβύη, Ρας Λανούφ, Ζουεϊτίνα, Μπρέγκα και Ες Σίντρα έκλεισαν τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (9/9) και για τρεις ημέρες, σύμφωνα με μηχανικούς στο Reuters.

Ο πρωθυπουργός, επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης στην Τρίπολη, Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά, ανέφερε την Κυριακή ότι έδωσε οδηγίες σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες να “αντιμετωπίσουν αμέσως” τις ζημιές και τις πλημμύρες στις πόλεις της ανατολικής Λιβύης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Τα Ηνωμένα Έθνη στη Λιβύη ανέφεραν ότι θα “παράσχουν επείγουσα ανακουφιστική βοήθεια σε υποστήριξη των προσπαθειών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο”.

Δείτε την κίνηση της κακοκαιρίας με την ωριαία ραγδαιότητα να ξεπερνά τα 50mm/h

Το ύψος υετού ξεπέρασε τα 200mm το 24ωρο


Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα