Θεσσαλονίκη: Κλοπή χρηματοκιβωτίου με 500.000 ευρώ – Ο ρόλος της οικιακής βοηθού

Θεσσαλονίκη: Κλοπή χρηματοκιβωτίου με 500.000 ευρώ – Ο ρόλος της οικιακής βοηθού
Κλοπή χρηματοκιβώτιου. Getty Images

Σε συνεργασία με την EUROPOL, οι αρχές προχώρησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης κλοπής χρηματοκιβωτίου, με περιεχόμενο αξίας άνω των 500.000 ευρώ, από διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύλληψη 27χρονης οικιακής βοηθού που εμπλέκεται σε υπόθεση κλοπής χρηματοκιβωτίου από διαμέρισμα, με περιεχόμενο αξίας άνω των 500.000 ευρώ, προχώρησαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, το Ιούλιο του 2019, η γυναίκα έκλεψε από το χρηματοκιβώτιο κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ και μετρητά 8.000 ευρώ. Έπειτα από έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, για την εν λόγω υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν στο σύνολο τέσσερα άτομα από τη Γεωργία.

Πέραν της 27χρονης, η οποία βρίσκεται υπό κράτηση, η δικογραφία περιλαμβάνει τρεις άνδρες, ηλικών 39, 52 και 46 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται είτε ως φυσικοί δράστες είτε ως συνεργοί.

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, οι δράστες μπήκαν στο διαμέρισμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και χωρίς να αφήσουν ίχνη διάρρηξης “σήκωσαν” το χρηματοκιβώτιο, το οποίο “φόρτωσαν” σε αυτοκίνητο διαφυγής. Για την εξιχνίαση την υπόθεσης προηγήθηκε συνεργασία με την EUROPOL, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 46χρονος είχε συλληφθεί σε προγενέστερο χρονικό διάστημα και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοί του, που παραμένουν ασύλληπτοι, φαίνεται πως διέφυγαν στο εξωτερικό και σε βάρος τους εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα