Μπάιντεν: Τρολάρει τον Τραμπ για την ιστορική φωτογραφία της σύλληψής του

Μπάιντεν: Τρολάρει τον Τραμπ για την ιστορική φωτογραφία της σύλληψής του
Τζο Μπάιντεν 2023 Evan Vucci/AP Photo

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου στην ερώτηση δημοσιογράφων που ζήτησαν να μάθουν πώς του φάνηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στο ιστορικό mugshot από τις φυλακές της Τζόρτζια.

Ωραίο και όμορφο τύπο” αποκάλεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον Ντόναλντ Τραμπ στην ιστορική φωτογραφία σύλληψής του, η οποία τραβήχτηκε στη φυλακή της κομητείας Φούλτον στη Τζόρτζια, όπου ο ίδιος παρέμεινε για λίγα λεπτά, με την κατηγορία της συνωμοσίας για την ανατροπή του αποτελέσματος των εκλογών του 2020 στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν είδε το mugshot, ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε πως το είδε στην τηλεόραση και πρόσθεσε -με ειρωνική μάλλον διάθεση- πως είναι όμορφος τύπος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στις φυλακές της Ατλάντα Fulton County Sheriffs Office via AP

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ παραδόθηκε στις αρχές της Ατλάντα για να του απαγγελθούν περισσότερες από 12 κατηγορίες που απορρέουν από τις προσπάθειές του να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα του 2020 στη Τζόρτζια.

Ο Τραμπ συμφώνησε σε εγγύηση 200.000 δολαρίων και άλλους περιοριστικούς όρους, συμπεριλαμβανομένης της μη χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για στοχοποίηση των συγκατηγορουμένων του και των μαρτύρων στην υπόθεση.

Αφού υποβλήθηκε στη νομική διαδικασία σύλληψης, φωτογράφισης, λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και καταβολής χρηματικής εγγύησης για την απελευθέρωσή του υπό όρους, ο κρατούμενος υπ’ αριθμόν P01135809 –ο Ντόναλντ Τραμπ– κατήγγειλε την Πέμπτη την “παρωδία δικαιοσύνης” και την “ανάμιξη στις εκλογές” του 2024 από τις αρχές στην πολιτεία Ατλάντα, όπου του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Δείτε την αντίδραση του Τζο Μπάιντεν:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα