Χανιά: Στον ανακριτή ο επίορκος αστυνομικός – Τα ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει

Χανιά: Στον ανακριτή ο επίορκος αστυνομικός – Τα ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει
Στον ανακριτή ο επίορκος αστυνομικός zarpanews.gr

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε το πρωί της Πέμπτης (31/8), ο 53χρονος επίορκος αστυνομικός. Τα ερωτήματα για τη δράση του, τι αναφέρει η δικογραφία.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων έφτασε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Πέμπτης (31/8), ο 53χρονος αστυνομικός, που συνελήφθη την Κυριακή (27/8) από τις αστυνομικές αρχές, κατηγορούμενος για εκβίαση και χρηματισμό.

Ο 53χρονος την Τετάρτη, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, ενώ το βράδυ που μας πέρασε ήταν το τρίτο κατά σειρά που πέρασε στα κρατητήρια των αστυνομικών εγκαταστάσεων στα Χανιά.

Ο εν λόγω αστυνομικός, διοικητής σε υπηρεσία της Αστυνομίας, συνελήφθη μετά από έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του αφορά κακουργηματικές κατηγορίες και ειδικότερα αυτές της παράβασης καθήκοντος και του χρηματισμού.

Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο γιος του επίορκου αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια. Πρόκειται για 29χρονο ειδικό φρουρό που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, ωστόσο, την ημέρα της σύλληψης του πατέρα του βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας στα Χανιά.

Ο ίδιος και ο πατέρας του έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της Αστυνομίας.

Ο αξιωματικός βαρύνεται με σοβαρά αδικήματα: Κατ’ επάγγελμα δωροδοκία και εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Μένει να φανεί σήμερα εάν θα πείσει Ανακριτή και Εισαγγελέα και θα αφεθεί ελεύθερος ή εάν θα καταλήξει στη φυλακή.

Τα ερωτήματα στα οποία καλείται να δώσει απαντήσεις

Ο 53χρονος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, σύμφωνα με το zarpanews.gr, για μία σειρά από πολύ σοβαρά ερωτήματα που ανακύπτουν μέσα από τη δικογραφία που σχημάτισαν οι Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛΑ.Σ.:

  • Γιατί συνομιλούσε με πολίτη, ο οποίος του έλεγε ότι βρίσκεται σε κατάσταση απελπισίας λόγω των μεγάλων χρηματικών ποσών που του ζητάει (η επικοινωνία καταγράφηκε από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ.).
  • Γιατί ζήτησε από γυναίκα επιχειρηματία 30.000 ευρώ για να μη συμμετάσχει σε διαγωνισμό για καντίνα στους Αγίους Αποστόλους Χανίων;
  • Γιατί απείλησε τη γυναίκα που συμμετείχε σε δημοπρασία καντίνας λέγοντας «Από Δευτέρα ψάξε για δουλειά, θα σας την πάρω την καντίνα».
  • Γιατί γυναίκα ανέφερε σε βάρος του ότι ήθελε να αγοράσει το σπίτι της στην παλιά πόλη των Χανίων στη μισή τιμή, κάνοντας ότι μπορούσε για να μην της επιτρέψει να το επισκευάσει, μετά από ζημιές που υπέστη το οίκημα λόγω πυρκαγιάς;
  • Γιατί έγινε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ζήτησε 300 ευρώ για να σβήσει κλήση πολίτη;
  • Γιατί σύμφωνα με άλλη καταγγελία πήρε σταδιακά και με «δόσεις» 120.000 ευρώ από πολίτη για να του παρέχει «προστασία» για επαγγελματικά προβλήματα που φερόταν να αντιμετωπίζει;

Επίσης, θέμα συζήτησης στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. έχει γίνει η αντίδρασή του την ώρα που οι συνάδελφοί του από τις Εσωτερικές Υποθέσεις έφτασαν στο σπίτι του στα Χανιά για να τον συλλάβουν, παρουσία Εισαγγελέα.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το zarpanews.gr, σχολιάζουν ότι «θα πρέπει να εξηγήσει γιατί ενώ δηλώνει αθώος δεν επέδειξε διάθεση συνεργασίας με τους αρμόδιους αξιωματικούς και με την Εισαγγελέα αλλά αντιθέτως άρχισε να βρίζει και να απειλεί».

Στο μεταξύ, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την σύλληψη του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων Χανίων, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης και ανακάλεσε την ιδιότητα του εν λόγω αστυνομικού, ως τακτικό μέλος της Ένωσης.

Αποκαλύψεις-σοκ για την δράση του επίορκου αστυνομικού

Σοκαριστικά είναι όσα προκύπτουν από την δράση επίορκου αξιωματικού της Αστυνομίας που υπηρετούσε στα Χανιά και επί σειρά ετών εκβίαζε και πλούτιζε σε βάρος των συμπολιτών του. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός που είναι διοικητής σε Υπηρεσία Τροχαίας της περιοχής έπεσε στα χέρια των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. μαζί με τον γιο του που υπηρετεί επίσης στην Αστυνομία.

Ο επίορκος αξιωματικός συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» του Εσωτερικών Υποθέσεων για εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος. Μαζί του συνελήφθη και ο γιος του Ειδικός Φρουρός που έχει προσληφθεί στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και υπηρετεί στην Αθήνα, για συνέργεια σε εκβίαση.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός όπως φαίνεται δρούσε επί σειρά ετών ανενόχλητος, μέχρι που έγινε σχετική καταγγελία από πολίτη στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Είχε προσεγγίσει το τελευταίο καιρό ένα ζευγάρι που διατηρούσε καντίνα στην περιοχή των Χανίων και τους εκβίαζε ότι αν δεν του έδιναν χρήματα, στον επικείμενο διαγωνισμό για την άδεια από τον Δήμο, θα «χτυπούσε» τον πλειστηριασμό, επιδεικνύοντας τους μία τσάντα γεμάτη μετρητά.

Κατάφερε και πήρε από την γυναίκα που λειτουργούσε την καντίνα αρχικά 16.500 ευρώ και ζητούσε ακόμη 7.900 ευρώ. Οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων τον παρακολούθησαν, κατέγραψαν συνομιλίες και προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα για να γίνει το ραντεβού στο σπίτι του δράστη.

Η γυναίκα άφησε τα χρήματα με φάκελο στο γραμματοκιβώτιο, που τα παρέλαβε ο ειδικός φρουρός και γιος του δράστη και τότε οι «αδιάφθοροι» μαζί με την εισαγγελέα πραγματοποίησαν έφοδο και τους συνέλαβαν. Ο γιος άρχισε να πετάει τα χρήματα στις σκάλες και ο πατέρας έβριζε τους συναδέλφους του και την εισαγγελέα και τους απειλούσε.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα… Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που πλούτιζε σε βάρος των συμπολιτών του ως ένας κοινός εκβιαστής. Ένας νεαρός δικηγόρος που δεχόταν απειλές από πρώην πελάτη του, είχε απευθυνθεί στον συγκεκριμένο αξιωματικό, ο οποίος με δήθεν υποσχέσεις προστασίας, του είχε αποσπάσει σε βάθος τριετίας 120.000 ευρώ, προκαλώντας στο θύμα του πέρα από οικονομική ζημία και ψυχολογικά προβλήματα.

Ένα ακόμη θύμα του ήταν μία γυναίκα της οποίας κάηκε το σπίτι και το εκμεταλλευόταν οικονομικά μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η γυναίκα αποφάσισε με τα λιγοστά χρήματα που είχε να το φτιάξει ξανά για να το μισθώνει πάλι μέσω της πλατφόρμας και ο συγκεκριμένος αστυνομικός της προκαλούσε συνεχώς με προβλήματα με καταγγελίες περί δήθεν παράνομων οικοδομικών εργασιών. Οι καθυστερήσεις αυτές, επέφεραν στο θύμα οικονομική εξαθλίωση και δεν μπόρεσε να φτιάξει το σπίτι της ενώ στόχος του ήταν να καταφέρει να της πάρει το σπίτι μισοτιμής.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα