Συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια σε Δεσκάτη Γρεβενών και Χανιά Κρήτης

Συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια σε Δεσκάτη Γρεβενών και Χανιά Κρήτης
Φωτιά, φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Αποτέλεσμα εμπρησμού από αμέλεια ήταν η μεγάλη φωτιά δίπλα στην κατοικημένη περιοχή στην Δεσκάτη Γρεβενών. Στα Χανιά ένας ηλικιωμένος έκοψε ένα δέντρο που παρέσυρε καλώδια ηλεκτροδότησης και προκάλεσε φωτιά μικρής έκτασης.

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Γρεβενών, ένας 76χρονος ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση στη Δ.Κ. Δεσκάτης Γρεβενών.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Όπως αποδείχτηκε, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στην Δεσκάτη Γρεβενών ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού από αμέλεια, από την οποία λίγο κόντεψε να κινδυνεύσει η κατοικημένη περιοχή, καθώς ο ηλικιωμένος πραγματοποιούσε θερμές εργασίες σε σίδερα και σπινθήρες πετάχτηκαν στην δασική έκταση, με αποτέλεσμα σύντομα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Αντίστοιχα, συνελήφθη χθες, επίσης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χανίων Κρήτης, ένας 80χρονος ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε χαμηλή βλάστηση, στον οικισμό Βαμβακάδες, του δήμου Καντάνου – Σελίνου Χανίων Κρήτης.

Για το ανωτέρω περιστατικό επίσης ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Στην δική του περίπτωση, ο ηλικιωμένος φέρεται να έκοψε ένα δέντρο το οποίο παρέσυρε ηλεκτροφόρα καλώδια και οι σπινθήρες προκάλεσαν πυρκαγιά ευτυχώς μικρής έκτασης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα