Παγκρήτια: Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση των καταστημάτων της HSBC

Παγκρήτια: Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση των καταστημάτων της HSBC
Παγκρήτια Τράπεζα Facebook@pancretabank

Από σήμερα η νέα Παγκρήτια Τράπεζα θα αριθμεί πάνω από 60 καταστήματα πανελλαδικά, 15 εκ των οποίων έφεραν μέχρι σήμερα την ταυτότητα της HSBC.

Εις σάρκαν μία είναι από σήμερα η Παγκρήτια Τράπεζα με την HSBC καθώς μετά την επιτυχή ολοκλήρωση και των τελευταίων διαδικαστικών λεπτομερειών και ελέγχων οι Διοικήσεις των δύο τραπεζών υπέγραψαν την περασμένη Παρασκευή την τελική συμφωνία ενοποίησης των δύο οργανισμών

Οι εργασίες μετάπτωσης ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής μετά την υπογραφή της τελικής συμφωνίας ενοποίησης και διήρκησαν όλο το Σαββατοκύριακο προκειμένου από σήμερα να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα όλοι οι πελάτες του νέου, διευρυμένου δικτύου. Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, θα υλοποιηθεί – σε χρόνο ρεκόρ – και η αλλαγή εμφάνισης των καταστημάτων με τα χρώματα και το brand της Παγκρήτιας.

Τους τελευταίους μήνες τα στελέχη των δύο Οργανισμών εργάστηκαν εντατικά για την ολοκλήρωση αυτού του εξαιρετικά απαιτητικού έργου. Από σήμερα η νέα Παγκρήτια Τράπεζα θα αριθμεί πάνω από 60 καταστήματα πανελλαδικά, 15 εκ των οποίων έφεραν μέχρι σήμερα την ταυτότητα της HSBC.

Όπως έχει επισημάνει η διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας η ολοκλήρωση της απορρόφησης του δικτύου καταστημάτων της HSBC στην Ελλάδα αποτελεί το πρώτο σημαντικό και ουσιαστικό βήμα για τη δημιουργία μιας ισχυρής τράπεζας που θα δραστηριοποιείται στο σύνολο των τραπεζικών εργασιών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, όπως έχει αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας Αντώνης Βαρθολομαίος και η διοικητική ομάδα της τράπεζας, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, με έδρα το Ηράκλειο και εφαλτήριο ολόκληρη την Κρήτη, η Παγκρήτια φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στις εγχώριες τραπεζικές εξελίξεις.

Η Παγκρήτια με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας ενισχύεται μεταξύ άλλων με επιπλέον τουλάχιστον 1,4 δισ καταθέσεις περίπου, νέο ισχυρό πελατολόγιο, ενώ επιπλέον εισέρχεται δυναμικά σε νέους τομείς τραπεζικών εργασιών που είτε δεν είχε καθόλου παρουσία είτε είχε πολύ μικρά μερίδα αγοράς, όπως το corporate banking, ο τομέας της ναυτιλίας και ο τομέας του wealth management.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα