Χίος: Φωτιά σε δύσβατη περιοχή – Εκκενώνονται τα χωριά Διευχά και Κατάβαση

Χίος: Φωτιά σε δύσβατη περιοχή – Εκκενώνονται τα χωριά Διευχά και Κατάβαση
Φωτιά στη Χίο alithia

Μαίνεται η φωτιά στη Χίο, με τους κατοίκους των οικισμών Διευχά και Κατάβαση να λαμβάνουν εντολή εκκένωσης μέσω μηνύματος 112.

Σε εξέλιξη είναι η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ της Κυριακής σε δασώδη περιοχή κοντά στο χωριό Κατάβαση στη ΒΔ Χίο και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Με μήνυμα του 112 έχει δοθεί η εντολή για εκκένωση των χωριών Διευχά και Κατάβαση. Πεζοπόρο τμήμα με 9 πυροσβέστες αναχώρησε από τη Λέσβο λίγο πριν τις 1 τα ξημερώματα προκειμένου να ενισχύσει το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, η φωτιά προκλήθηκε στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου- Βολισσού με Διευχά και πιθανότατα προηγήθηκε τροχαίο ατύχημα.

Συγκεκριμένα ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του προσέκρουσε σε βράχο και εικάζεται ότι από την πρόσκρουση προκλήθηκαν σπινθήρες με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά.

Φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Χίο astraparis


Επιχειρούν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 45 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 εθελοντές δύο οχήματα ΟΤΑ, δύο υδροφόρες.

Φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Χίο astraparis

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής οι άνεμοι δεν είναι ισχυροί, αλλά η περιοχή είναι δύσβατη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα