Κονγκό: Στρατιώτης σκότωσε 13 ανθρώπους, γιατί έθαψαν τον γιο του χωρίς την άδειά του

Κονγκό: Στρατιώτης σκότωσε 13 ανθρώπους, γιατί έθαψαν τον γιο του χωρίς την άδειά του
Στρατιώτης στο Κονγκό Getty Images

Ένας στρατιώτης στο Κονγκό σκότωσε εν ψυχρώ 13 άτομα, ανάμεσα στα οποία η σύζυγός του και 10 ανήλικοι, καθώς όπως έγινε γνωστό Η οικογένειά του τον έθαψε χωρίς την παρουσία του πατέρα του, με αποτέλεσμα αυτός να σκοτώσει 13 άτομα.

Ένας στρατιώτης στο Κονγκό άνοιξε πυρ κατά της οικογένειάς του και άλλων ανθρώπων που παρευρίσκονταν στην κηδεία και τη ταφή του γιου του, γιατί δεν πρόλαβε την τελετή. Τραγικός απλογισμός του περιστατικού, που συνέβη το Σάββατο (22/7) είναι 13 νεκροί, σύμφωνα με το AP.

Ειδικότερα, η επίθεση του δράστη είχε ως αρχικό στόχο τα πεθερικά του, τη σύζυγό του, δύο από τα παιδιά του,ενώ στη συνέχεια έστρεψε το όπλο και σε άλλους ανθρώπους, σύμφωνα με τον υπολοχαγό του στρατού της επαρχίας Ituri, Jules Ngongo. Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν 10 ανήλικοι.

Η ταυτότητα του μακελάρη στρατιώτη προς το παρόν παραμένει άγνωστη.

Ειδικότερα, ο δράστης έφτασε στο σπίτι του μετά από υπηρεσία που εκτελούσε σε άλλο χωριό της επαρχίας, και διαπίστωσε ότι η οικογένειά του και μέλη της τοπικής κοινότητας είχαν δώσει το παρών στην κηδεία του γιου του, ο οποίος πέθανε από φυσικά αίτια την Πέμπτη (20/7), ανέφερε ο αρχηγός του χωριού Baraka Muguwa Oscar. “Στον στρατιώτη δεν άρεσε το γεγονός ότι έθαψαν τον γιο του χωρίς την έγκρισή του και χωρίς να είναι παρών”, είπε.

Κλιμάκιο του στρατού του Κονγκό εστάλη για να συλλάβει τον στρατιώτη, ο οποίος μετά την επίθεση τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα