Chandrayaan-3: Τα χημικά στοιχεία που εντόπισε στο νότιο πόλο του φεγγαριού

Chandrayaan-3: Τα χημικά στοιχεία που εντόπισε στο νότιο πόλο του φεγγαριού
Εκτόξευση του Chandrayaan-3. AP

Το ρομποτικό όχημα εξερεύνησης του Chandrayaan-3 εντόπισε θείο κοντά στο νότιο πόλο του φεγγαριού. Τι άλλα στοιχεία βρέθηκαν.

Η αποστολή της Ινδίας στο φεγγάρι επιβεβαίωση την ύπαρξη θείου, ενώ εντόπισε και άλλα στοιχεία, κοντά στο νότιο πόλο της Σελήνης, σχεδόν μια βδομάδα μετά την ιστορική προσελήνωση του Chandrayaan-3.

Σύμφωνα με το AP, το φασματοσκόπιο του ρομποτικού οχήματος εξερεύνησης του ινδικού διαστημόπλοιου βρήκε στην επιφάνεια του φεγγαριού αλουμίνιο, σίδηρο, ασβέστιο, χρώμιο, τιτάνιο, μαγγάνιο, οξυγόνο και πυρίτιο, ενώ ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας (ISRO) έκανε λόγο για την “αναμφισβήτητη παρουσία θείου”.

Το όχημα εξερεύνησης αναμένεται να διεξάγει πειράματα σε 14 ημέρες. Επιπλέον, αναζητά στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ύπαρξη παγωμένου νερού, το οποίο θα συνέβαλε στις μελλοντικές αποστολές αστροναυτών, ως πιθανή πηγή πόσιμου νερού ή για την παραγωγή καυσίμων των πυραύλων.

Ακόμη, η αποστολή της Ινδίας στη Σελήνη θα ερευνήσει την ατμόσφαιρα του δορυφόρου της Γης αλλά και τη σεισμική του δραστηριότητα.

Το όχημα κινείται με αργή ταχύτητα, περίπου 10 εκατοστών ανά δευτερόλεπτο, για να ελαχιστοποιήσει τις φθορές και τις ζημιές από το ανώμαλο έδαφος του φεγγαριού.

Φωτογραφία από το ρομποτικό όχημα εξερεύνησης της ινδικής αποστολής στο φεγγάρι. AP

Ινδική αποστολή στο φεγγάρι. AP

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα