Καιρός: Υποχωρεί το κύμα καύσωνα – Πτώση κατά 8 με 10 βαθμούς σε όλη τη χώρα

Καιρός: Υποχωρεί το κύμα καύσωνα – Πτώση κατά 8 με 10 βαθμούς σε όλη τη χώρα
Αίθριος καιρός eurokinissi

Αισθητή πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα θα σημειώσει η θερμοκρασία την Πέμπτη. Τοπικές βροχές και βορειοδυτικοί άνεμοι 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Πιθανοί όμβροι στα ΒΑ
  • Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά 6 με 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Πέμπτη στην ανατολική Μακεδονία, τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές καταιγίδες συνοδευόμενες από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα (κατά 8 με 10 βαθμούς). Οι μέγιστες θα φτάσουν στα βόρεια τους 32 με 33, στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αθήνα

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θ πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ με τη θερμοκρασία από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 27/7/1987 είχαμε 45°C μέγιστη θερμοκρασία στην Ελευσίνα.
  • Το 1995 σημειώθηκαν 40°C στα Χανιά.
  • Το 2000 είχαμε πάνω από 40°C σε πολλές περιοχές.
  • Το 2002 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Ανεμοστρόβιλος στο Αεροδρόμιο “Ελευθ. Βενιζέλος”. Πλημμύρες σε Λαμία, Θάσο και Χαλκιδική.
  • Το 2004 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες σε Θεσσαλία και Μακεδονία με έναν νεκρό.
  • Το 2008 σημειώθηκε ανεμοστρόβιλος στη Κρύα Βρύση Πέλλας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα