Μαίνεται η φωτιά στον Ασπρόπυργο: Μάχη από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Πυροσβεστική
Πυροσβεστική Eurokinissi

Σε εξέλιξη αλλά καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου. Με το πρώτο φως της ημέρας κινητοποιήθηκαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στο Σοφό Ασπροπύργου έπειτα από ολονύχτια μάχη που έδωσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι η φωτιά δεν έχει την ίδια δυναμική που είχε τις προηγούμενες ώρες, ωστόσο υπάρχουν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία, τις οποίες δεν είναι εύκολο να προσεγγίσουν.

Στο σημείο από το Σάββατο επιχειρούσαν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία.

Με το πρώτο φως της ημέρας την Κυριακή κινητοποιήθηκαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Συνδρομή παρείχαν και εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Τζια

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε άμεσα πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Τζιά στην περιοχή Κορρησία Κέας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε χθες γύρω στις 22.20 το βράδυ και τέθηκε άμεσα υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 3 οχήματα του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου Κέας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα