Ο συνθέτης του “Οπενχάιμερ” αποθεώνει τον Κίλιαν Μέρφι – “Επηρέασε και τη μουσική”

Ο συνθέτης του “Οπενχάιμερ” αποθεώνει τον Κίλιαν Μέρφι – “Επηρέασε και τη μουσική”

Ο συνθέτης Ludwig Göransson μιλά για το “Οπενχάιμερ” και την ερμηνεία του Κίλιαν Μέρφι, η οποία είχε καταλυτική επίδραση και στη μουσική επένδυση του φιλμ.

Ο συνθέτης της κινηματογραφικής μουσικής της πολυαναμενόμενης ταινίας “Οπενχάιμερ” που θα βγει στις αίθουσες την Πέμπτη 24/08, Λούντβιχ Γκόρανσον ( Ludwig Göransson) εξήγησε σε συνέντευξή του στο NME ότι η ερμηνεία του Κίλιαν Μέρφι, (Cillian Murphy) στον πρωταγωνιστικό ρόλο διαμόρφωσε καταλυτικά την ατμόσφαιρα των scores.

Ο Γκόρανσον (θυμίζουμε: συνεργάτης του Childish Gambino, Όσκαρ για το Black Panther), ο οποίος έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Νόλαν στις ταινίες “Dunkirk” και “Tenet”, είπε ότι η μουσική θα ήταν τελείως διαφορετική αν κάποιος άλλος ηθοποιός έπαιζε τον κεντρικό ρόλο του διάσημου επιστήμονα.

Ο Μέρφι παίζει τον ρόλο του φυσικού J. Robert Oppenheimer στο ιστορικό δράμα του Κρίστοφερ Νόλαν (Christopher Nolan), το οποίο παρακολουθεί τη δημιουργία των πρώτων πυρηνικών όπλων, στο πλαίσιο του Manhattan Project.

Βλέποντας την ερμηνεία του (Murphy), τη ζεις κι εσύ σαν θεατής, την αναπνέεις, την παίρνεις μαζί σου σπίτι σου. Νιώθεις σαν να γίνεται μέρος σου. Και αυτό με επηρέασε όταν έγραφα τη μουσική”.

Ο Σίλιαν Μέρφι Joel Ryan/Invision/AP

Περιγράφοντας την ερμηνεία σαν “σχεδόν μη ανθρώπινη”, ο συνθέτης εξήγησε πώς – μαζί με τον Νόλαν – εμπνεύστηκαν το επαναλαμβανόμενο μουσικό μοτίβο που ακούγεται σε πολλές σκηνές και συνοδεύει τον κεντρικό χαρακτήρα.

Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν “Oppenheimer” έχει ήδη γίνει η εμπορικότερη ταινία στην ιστορία του αμερικάνικου box office

Μια από τις πρώτες ιδέες που είχε ο Chris [Nolan] ήταν η χρήση του βιολιού“, είπε ο Γκόρανσον. “Ο Οπενχάιμερ ήταν μια ιδιοφυΐα αλλά διέθετε πολλά πολύπλοκα στρώματα στο χαρακτήρα του. Με ένα σόλο βιολί, μπορείς να παίξεις το πιο όμορφο, ρομαντικό βιμπράτο. Αλλά μετά, αν πατήσεις δυνατά το δοξάρι και αλλάξεις την ταχύτητα, μπορείς να κάνεις κάτι τρομακτικό, μανιακό ή νευρωτικό σε κλάσματα δευτερολέπτου… Ο Chris και εγώ μιλούσαμε συνεχώς για το πώς να εναλλάσσουμε διαφορετικά συναισθήματα“.

Το καστ του "Oppenheimer", Matt Damon, Emily Blunt, Cillian Murphy και Florence Pugh στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο 2023 Scott Garfitt/Invision/AP

Από τότε που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, το Οπενχάιμερ έχει γίνει η τέταρτη πιο κερδοφόρα ταινία της χρονιάς, πίσω από τις ταινίες “The Super Mario Bros. Movie”, “Barbie” και “Guardians Of The Galaxy Vol. 3”.

Σε μια κριτική πέντε αστέρων, το NME έγραψε: “Το Oppenheimer δεν είναι απλώς η οριστική περιγραφή του ανθρώπου πίσω από την ατομική βόμβα, αλλά ένα μνημειώδες επίτευγμα στην κινηματογραφική παραγωγή για ενήλικες. […] Εδώ και χρόνια, ο Νόλαν τελειοποιεί την τέχνη του σοβαρού μπλοκμπάστερ – δημιουργώντας έξυπνα, λεπτοδουλεμένα έπη για multiplex θέαση”.

Κίλιαν Μέρφι και Κρίστοφερ Νόλαν κλείνουν σχεδόν δύο δεκαετίες συνεργασίας

Ο Μέρφι συνεργάζεται τακτικά με τον Νόλαν από τότε που επιλέχτηκε ως Σκιάχτρο στο «Batman Begins». Συνέχισε τις εμφανίσεις του στα «The Dark Knight», «Inception» και «The Dark Knight Rises» (μαζί με μια εμφάνιση στο «Dunkirk») πριν αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Oppenheimer». Εκτός από έναν από τους πιο πιστούς ηθοποιούς του Νόλαν, ο Μέρφι είναι επίσης θαυμαστής των ταινιών του σκηνοθέτη στις οποίες δεν συμμετέχει.

Oppenheimer AP


Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Independent», ο Μέρφι ρωτήθηκε αν υπάρχει μια ταινία του Νόλαν στην οποία θα ήθελε να είχε πρωταγωνιστήσει. Ξεχώρισε το έπος του διαστημικού ταξιδιού του 2014 «Interstellar» ως ταινία που τον συγκίνησε ιδιαίτερα. “Λατρεύω το «Interstellar» μόνο και μόνο επειδή το βρίσκω τόσο συναισθηματικό“, είπε ο ηθοποιός. “Θυμάμαι ότι το είδα στον κινηματογράφο όταν είχα μικρά παιδιά. Απλώς είχε μεγάλο αντίκτυπο πάνω μου. Μου ράγισε την καρδιά. Μου αρέσει να βλέπω τις ταινίες του όταν δεν είμαι σε αυτές γιατί δεν χρειάζεται να φρικάρω για το μέγεθος των αυτιών μου ή οτιδήποτε άλλο“.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα