Πάτρα: Σε εξέλιξη οι έρευνες στα συντρίμμια της γέφυρας που κατέρρευσε

Πάτρα:  Σε εξέλιξη οι έρευνες στα συντρίμμια της γέφυρας που κατέρρευσε
Κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Πάτρα Fotis Athanasopoulos / SOOC

Μάχη με τον χρόνο δίνουν άνδρες της ΕΜΑΚ και πυροσβέστες οι οποίοι συνεχίζουν να ερευνούν κάτω από τα χαλάσματα της γέφυρας, τμήμα της οποίας κατέρρευσε στην Πάτρα για τυχόν εγκλωβισμένους.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ομάδων διασωστών στο σημείο που κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στη μεγάλη περιμετρική της Πάτρας για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων.

Ειδικότερα, άνδρες της ΕΜΑΚ και πυροσβέστες ερευνούν το σημείο μετά την απομάκρυνση βαρέων μηχανημάτων που βρίσκονταν πάνω από το τμήμα που κατέρρευσε, καθώς και συντριμμιών.

Στο μεταξύ, μετά τις συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η αστυνομία αναμένεται να ξεκινήσει και η έρευνα της δικαιοσύνης, αφού ήδη η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, έχει επικοινωνήσει με την Εισαγγελία, σε συνεννόηση με τον υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα.

Τέλος, το εργατικό κέντρο της Πάτρας έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στην μεγάλη περιμετρική, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία διαμαρτυρίας με πάνω από 400 άτομα να συμμετέχουν σε αυτή.

“Γλίτωσα από θαύμα – Ήμουν στη γωνία της γέφυρας”

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Πάτρα.

Επιζών από την κατάρρευση της γέφυρας, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο της τραγωδίας, περιγράφει όσα βίωσε ο ίδιος μαζί με άλλους ανθρώπους.

“Γλίτωσα από θαύμα. Ήμουν και εγώ από κάτω. Ήμουν στη γωνία και γλίτωσα από θαύμα”, δήλωσε στην κάμερα του dete.gr, ενώ μάλιστα πρόσθεσε ότι στο σημείο ήταν κι άλλα άτομα, τα οποία όπως είπε “βρίσκονται κάτω από το μπετό”.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το μεσημέρι της Κυριακής (23/07) σήμανε συναγερμός σε Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ για κατάρρευση τμήματος της γέφυρας στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας.

Από την κατάρρευση τραυματίστηκαν άτομα που βρισκόντουσαν κάτω από τη γέφυρα, ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Τραγωδία με πτώση γέφυρας στην Πάτρα INTIME NEWS

Οκτώ είναι, δε, οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία του Αγίου Ανδρέα και του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Προβλήματα στατικής επάρκειας

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μίλησε στην ΕΡΤ επιβεβαιώνοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είχε σοβαρά προβλήματα στατικότητας, κάτι που ήταν γνωστό.

«Η γέφυρα αυτή αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και 15 χρόνια. Υπήρχε διαδικασία κατεδάφισης της γέφυρας και κάπου εκεί στη διαδικασία κατεδάφισης έγινε και το θλιβερό δυστύχημα» ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Μιλώντας για την κατάσταση των γεφυρών στη χώρα τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες στον ΟΑΣΠ για να τεθούν οι προδιαγραφές αντισεισμικού ελέγχου των γεφυρών προκειμένου να είναι ασφαλείς. «Μαζί με το τεχνικό επιμελητήριο γίνεται μια προσπάθεια να ελέγξουμε όλες τις γέφυρες» ανέφερε, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στην περιοχή Χάρανδρο, ήταν μια ειδική περίπτωση.






Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα