Τα διεθνή ΜΜΕ για την κακοκαιρία Daniel: “Χάος στην Ελλάδα”

Τα διεθνή ΜΜΕ για την κακοκαιρία Daniel: “Χάος στην Ελλάδα”
Καταστροφές στον Βόλο από την κακοκαιρία Daniel ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

"Ιστορική πλημμύρα χτυπά την Ελλάδα", "Στο χάος η ήδη συντετριμμένη από τις πυρκαγιές, Ελλάδα". Διεθνή μέσα ενημέρωσης για το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από την χώρα μας.

Οι καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel στη χώρα μας απασχολούν και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα οποία μεταδίδουν εικόνες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, συνδέοντας τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Ελλάδα με τα αντίστοιχα σε Τουρκία και Βουλγαρία.

Για “ιστορικό πλημμυρικό φαινόμενο” κάνει λόγο το CBS News, στο οποίο αναφέρεται η τεράστια ποσότητα νερού που “πέφτει” στην χώρα μας και έχει οδηγήσει σε πλημμύρες και ανυπολόγιστες καταστροφές καθώς και το μετεωρολογικό φαινόμενο που ευθύνεται για τις ισχυρότατες καταιγίδες αμέσως μετά τους εξίσου ισχυρούς καύσωνες.

“Στους 14 οι νεκροί από τις πλημμύρες σε Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία” επισημαίνει το AP, το οποίο, μεταξύ άλλων, φιλοξενεί βίντεο από τις επιχειρήσεις διάσωσης εγκλωβισμένων σε περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και από τις καταστροφές που έχουν υποστεί δρόμοι και κατοικίες στον Βόλο.

Αντίστοιχες εικόνες μεταδίδει και το BBC, το οποίο κάνει και ξεχωριστή αναφορά στη Σκιάθο, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν και εκεί σε ποτάμια, παρασέρνοντας οχήματα.

“Τρεις νεκροί και 4 αγνοούμενοι στην Ελλάδα που πλήττεται από την κακοκαιρία” αναφέρει το πρακτορείο Reuters,

“Αδιάκοπες καταιγίδες πλήττουν την Ελλάδα” αναφέρει το Sky News, με τον ανταποκριτή του να βρίσκεται στη Θεσσαλία μεταδίδοντας εικόνες από τις ισχυρότατες καταιγίδες. “Σε θάλασσες έχουν μετατραπεί αρκετές περιοχές ενώ επικρατεί το χάος σε μια χώρα ήδη συντετριμμένη από τις πυρκαγιές”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής.

“Στην Ευρώπη η κακοκαιρία Daniel έπληξε την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία προκαλώντας κατολισθήσεις και ζημιές. Εννέα άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί ότι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής. Έχουν καταγραφεί τεράστιες ποσότητες νερού, με την Ελλάδα να καταγράφει το υψηλότερο επίπεδο βροχόπτωσης από τουλάχιστον το 2006. Οι πλημμύρες στην χώρα έρχονται μετά από εβδομάδες ξηρασίας και πυρκαγιών. Η κυβέρνηση λέει ότι ευθύνεται η κλιματική αλλαγή” αναφέρει το DW.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα